FINAL FESTIVAL 2014 // PENDULUM (AUS) / CROOKERS (ITA) / THE CARBONFOOLS (H) // Beszámoló // 3 Őrült nap - 1 cikkben!


A várva-várt pillanat elérkezett, elkezdődött a Fesztiválszezon! Idén Budapest első általunk is hivatalosan látogatott többnapos fesztiválja, a Meex által szervezett Final Festival volt!



Az első nap hazánk modern zenei nagyjaival indult, fél kilenckor már javában hallgathattuk a nagy-színpadon, hogy mit is kíván a magyar nemzet, kiderült, hogy még mindig hip-hop rap-et.
Így igaz, a Belga nevezetű közkedvelt hazai formáció indította a fesztivált, hatalmas show-t csinálva az érdeklődőknek. Apropó show... mind a látvány, mind a hang kifogástalan volt a Park nagy-színpadán, sikerült vérbeli fesztiválhangulatot varázsolni a májusi éjszakába, ami nem kis szó!

BELGA


A Belga-t Dj O'Neal követte, ám tíz óra révén, mi a Park Dance Arena felé vettük az irányt, ugyanis Drop the Cheese kezdett szívünkhöz közelálló EDM számokkal!
Kis ízelítő szettjükből, íme legújabb számuk, amely a Hammer címet kapta:

   
Sok tinédzser kedvence, a Nobody Moves duo egyik tagja, Andro követte őket, aki mint mindig, most is megmutatta, hogy még mindig 'A-do-gat'. Az első nap zárásáról pedig Katapult DJ gondoskodott, ám csütörtök révén mi már Andro vége felé úgy döntöttünk, hogy jobb lesz rápihenni a még előttünk álló napokra (jól döntöttünk!).

A második nap is erősen indult, Cloud9 végére, Pendulum elejére érkeztünk meg a Park-ba.
Pendulum valami egészen elképesztő bulit vágott le fél 9 kor(!), az egész Park egy emberként ugrált a legnagyobb slágereikre. Leghíresebb számaikat mixelték össze napjaink erőteljesebb megjelenéseivel, kiderült, hogy Prolix neurofunk veretéseire tökéletesen illik akár a klasszikus Fasten Your Seatbelt, akár a Slam. Technikailag tökéletes szettet hallhattunk tőlük, ám a közönséggel is nagyon összhangban voltak, az alábbi videón egy masszív sit-down látható TC - Get down Low című számára:

 
Pendulum után a szerdák koronázatlan királya, a Corvintető rezidense, hazánk egyik legnevesebb lemezlovasa, Palotai következett. Szokásához híven, most sem ragadt le egyetlen zenei stílusnál, trap től kezdve dubstepen át, drum'n'bass-ig mindent játszott.
Még az utolsó szám dallama a fülünkben csengett, miközben siettünk át a Park Arena-ban kezdő Stanton Warriors-ra. Warriors című albumukat szinte teljes egészében lejátszották, egyenesen imádta őket a közönség, a hangulatot CO2 ágyúkkal fokozták a legnagyobb drop-ok közepette.
A napot a közkedvelt Stamusic zárta, levezető szettjükre ért véget a második éjszaka.

A harmadik, utolsó nap kissé fáradtan, egy kisebb balesetből kifolyólag késve érkeztünk a fesztiválra, épp hallottuk ahogy a Passport Special csapata zárja a nagy-színpadot. Így utunkat egyből a Park Arena irányába vettük, ahol napjaink nemzetközileg egyik legsikeresebb hazai producere Dave Martin már nagyban izzította a közönséget, a legütősebb progresszív illetve big-room house track-ekkel.  Dave Martin & Muzzaik (Stadiumx) tegnap kijött legújabb slágergyanús szerzeménye:


Pihenésre ezúttal sem volt idő, következett a fiatal Thomas Newson, 'Flute' című számával lett világhírű, nyilván ezen az estén is erre a számra építette fel az egész buliját, a dropnál volt minden mi szem s szájnak ingere, konfetti, CO2, igazi nyári, fülledt fesztiválhangulatot csempészve a Park Arenaba!
Fél kettőtől pedig Crookers csapott bele a buli közepébe, igazi olaszos virtussal szusszanásnyi szünetet sem hagyva pakolta slágereit. Szólt többek közt a Day N Nite remixe, Ode to Oi remixe, valamint személyes kedvencem, a We are all Prostitutes is, amelyről videónk is van, íme:


A háromnapos folyamatos bulizást Edo Denova zárta, aki minden lehetséges slágert illetve populáris mashupot belesűrített szettjébe, tökéletes zárása volt a fesztiválnak!

Köszönjük Meex & Final Festival crew ezt a háromnapos előnyári fesztivált, találkozunk a következőn!

EG

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések