TOSCA // AKVÁRIUM // ÁPRILIS 4.


Péntek este igazi kuriózumnak lehetünk fültanúi, ugyanis az osztrák Tosca teszi tiszteletét az Akváriumban. Richard Dorfmeister és Rupert Huber varázsolja ide nekünk a bécsi downtempo elektronika atmoszféráját.


A párosról tudni kell, hogy korábban már zenéltek együtt, még gimnáziumi találkozásuk után, a Dehli9 formáció keretein belül. Dorfmeister neve híressé vált ezután, még a Kruderrel való együttműködése során, közös remixük világhírű az experimental zenei szcénában, illetve a K&D Sessions lemezük a 90-es évek alapvető downtempo albumává titulálható. Huber és Dorfmeister útjai átmeneti szétválás után a Toscaban ötvöződtek, létrehoztak egy igazán különleges, kissé melankolikus, lassan felépülő, ambient hangzásokkal tarkított stílust, mely a mai napig aktuális, és rendszeresen helyt áll az elektronikus zenei világban.
Tavaly februárban jelent meg hetedik nagylemezük, az Odeon, kissé szürrealista köntösbe bújtatva eddigi downtempo ritmusait, illetve mély zongora akkordokkal, csavart, sötét ambientes hangulattal fűszerezve.

A 90 perces Live Show egy transzcendentális utazásra hívja a Tosca hallgatóközönségét, mindenképpen érdemes ellátogatni!

Az est hangulatát Gabor Deutsch fogja emelni bemelegítésként a 'Keep Cool & Dance Slow' dj-setjével.


Időpont: 2014. 04. 04. 20h
Helyszín: Akvárium, Erzsébet tér, 1051, Budapest
Jegyár: 2900 Ft, elővét: 2500 Ft.

event


gabrielle

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések