Jurij és Kistehén // A38 // Fültanúi voltunk!

Ismét valami zaj a Duna felől, méghozzá alternatív stílusban! November 14-én este a Kistehén töltötte meg a hajó belsejét, vendégfellépőként pedig a nyíregyházi Jurij kezdte meg a zajongást.
 
Este 8-kor szélben és hidegben fagyoskodva közelítettünk a hajó gyomra felé, amikor is már a Jurij a hangolás utolsó perceiben, azaz a célegyenesben volt, mi pedig ebből kifolyólag megcsúszva. Így siettünk is bejutni, hogy ne késsünk le nagyon sokról; a kezdés ugyanis hajszálpontos volt, mivel tv-felvétel is készült a koncertről, amely a közeljövőben – várhatóan tavasszal – a Duna Tv-n fog lemenni.


Mire bejutottunk, már javában a húrok és a cinek közé csapott a négy szocrock-os srác. Nem is haboztunk, gyorsan ledobtuk a ruhatárba a kabátokat, majd reménykedtünk, hogy előre tudjuk szuszakolni még magunkat. Nos, erre nem volt szükség, kényelmesen előresétálhattunk a foghíjas közönség között ügyesen szlalomozva, mivel nem voltak ekkor még olyan rengetegen, mint amire számítottam. Persze akik ott voltak, igazi rajongónak bizonyultak, mert végigtombolták és ropták a ritmusos és abszolút táncolható Jurij muzsikákat. Régi és még régebbi számok is felcsendültek, de ezeken túl az új – 2014 nyarára várható – album érlelődő számai közül is játszottak egy párat. A Vége van című alkotás már most is nagy slágernek ígérkezett, vastapssal jutalmazta a lelkes tömeg. A fiúk egyébként stílusosan az új album szimbólumait képző matematikai műveleti jelekkel (plusz, mínusz, szorzás és osztás) látták el pólóikat.

Tizenöt szám és nagyjából 1 óra 15 perc pengetés után hatalmas visszatapsot kapva még egy tizenhatodik ráadásszámot is kaptunk, amely a Szomszédok volt. Ezután fél 10 magasságában kezdett a várva várt Kistehén, akik egyébként a Szimpatizánsok nevezetű koncertsorozat keretein belül léptek fel az A38 színpadán, ez az alkalom volt a fővárosi állomása a turnénak. Ekkor már nagyjából 2-3-szorosára gyűjt a fél 9-kor még igencsak ritkás tömeg, szépen megtelt a hajó fedélzete a Kistehén lelkes rajongóival. Két közreműködő is fellépett velük: Grecsó Krisztián és Erdős Virág. A koncertsorozat promóját a ruhatár mellett és a koncertterem előtt megtalálható merch is biztosította sok „Szimpatizánsok” feliratú pólóval, aranyos kitűzőkkel és természetesen lemezekkel. Az őszi turné következő állomásai Mosonmagyaróvár (nov.22.), Pécs (nov.23.) és Székesfehérvár (dec.6.) lesznek.

 
Solymosi Emőke

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések