HARRY POTTER LSD-N // KILL YOUR DARLINGS + BEAT PARTY - TOLDI [NOV.13]


“Láttam nemzedékem legjobb elméit az őrület romjaiban... angyalfejű hipsztereket égve az éjszaka gépezetében...” [Allen Ginsberg: Üvöltés] - elsősorban ez a pár sor ugrik be Ginsberg nevéről, na de most már majd a Harry Potter is. Érdekes párosítás a kettő, talán a szemüveg hozta meg a kapcsolatot [...]
 

 Node míg a Ludwig Múzeum aktuális kiállítása azt mutatja be, hogy a Beat-nemzedék, hogyan forgatta fel az ’50-es ’60-as évek Amerikájának irodalmi-, kulturális- és közéletét, addig a Budapesten most először látható, idei fesztivál kedvenc Kill Your Darlings c. film annak ás a mélyére, hogy milyen események vezettek Ginsberg, Burroughs és Kerouac szétválaszthatatlan barátságához. A film után pedig friss magyar zenekarok reprodukálják a beat-életérzést.

Program:
Ingyenes // Free entry
 
> 20.00 – Kill Your Darlings (r. John Krokidas, 104 perc, magyar felirattal) vetítés

Limitált férőhely 200 vendég részére: az előadás látogatásához ingyenes helyjegy megváltása szükséges a Toldi Mozi jegypénztárában (telefon: +36 1 472 0397).

utána a Toldi Klubban >>>>

> 22.00 – Szabó Benedek és a Galaxisok
 
A Kapuzárási piknikkel az idei év egyik legjobb lemezét jegyző Szabó Benedek (Zombie Girlfriend) vezette Galaxisok intim, közérzeti popzenéje arra keresi a választ, milyen is ma huszonévesként élni Budapesten, közben egy egész korosztály szorongásait, félelmeit és vágyait mutatja be.

> 23.00 – Mayberian Sanskülotts
 
Az egyre népszerűbb budapesti klubzenekar lo-fi-s elektronikája és akusztikus csináld magad popja mögött gyakran megcsillan a 80-as évek magyar underground hangzása. A készülő harmadik lemezről is biztosan játszanak majd.

> A koncertek után zárásig Psycho Galore DJ’sMegjegyzések

Népszerű bejegyzések