MONDAY SESSION X SCHOOLLY D & DooDLBG OF DGBLE PLNTS // KOLOR [szept. 16]


Itt az ideje, hogy tiszta Hennessyt öntsünk a kristálypohárba! Legtöbben az NWA-hez mérik a gangsta rap-et, de valójában Schoolly D, 1984-es 'P.S.K. What Does It Mean??' című eposzában beszélt először arról, hogyan mennek a dolgok Philadephia legkeményebb környékén, ezzel beírva magát a hip hop történelembe mint első számú gangsta rapper. Később a Jive Recordshoz igazolt, és az Afrocentrikus hip hop elkötelezettje lett, olyan arcok mellett mint például KRS One. Dj Code Moneyval közös trekkjeik, olyan kultfilmekben bukkannak fel, mint a King Of New York, vagy a Bad Lieutenant.




De Phili azért nem csak a gengszterkedésről híres. Innen származik ugyanis a Digable Planets egyik alapítója, 'Cee Knowledge' the Doodlebug is. A formációnak a 90-es években igen nagy szerepe volt az azóta is töretlenül népszerű spoken word elterjedésében. 'Reachin' (A New Refutation of Time and Space)' és 'Blow Out Comb' című albumaik a mai napig kötelező művek azoknak, akik az intelligens hip hop irányába kívánnak nyitni. Persze az sem elhanyagolható, hogy a trió füstös, jazzy beatjeivel, zeneileg is egészen új utakon járt.

A két legendás mikrofonista alá Dj Alex J. tolja majd az ütemeket. Ő egy igazi zenekaméleon, mindent nyomat ami a fülnek kedves. 'World Lounge' című önálló műsora szerdánként, a www.emancipationradio.com . oldalon elérhető.

A házigazdák, Faz és mr.Mstrs partnere ezúttal a két lábon járó hip hop lexikon, Györemix! lesz a szórakoztatásban.

Vizuál: Lobot & Ál Tomi

INGYENES!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések