SZIGET // aug 7. szerda // Közösségi Élményblogolás

Idén voltam először a szigeten. Teljesen lenyűgözött, főleg a mérete, és hogy olyan mint egy különálló kis falu – még zöldséges is van. Rengeteg ember, sajátos hangulat, őrült külföldiek mindenfelé.

Az első koncert amire elmentünk Chase & Status volt. Előre furakodtunk a Party Arénának az első negyedébe. Egészen elképesztő volt, ami ott történt. Egyszer csak arra lettem figyelmes, hogy az emberek húzzák szét a tömeget és egy üres kört alakítanak ki. Nem értettem miért, tartották egy darabig, küldték ki az embereket és vártak, aztán valaki beugrott és ment mindenki, olyan durva pogo (amúgy elég vicces a pogo táncstílus leírása a wikipédián:D) alakult ki, hogy én csak néztem és próbáltam távol maradni, de még így is, annyira sípcsonton rúgtak, hogy még mindig fáj. A koncert nagyon jó volt, de a fedett sátorral nem értek egyet. Persze, biztos jól jön ha esik az eső, állítólag hatalmas szélgépek próbálnak gondoskodni a benti klímáról, lényeg a lényeg odabent kb 70 fok volt!!! Srácok félmeztelenül, izzadva ugráltak egymásnak, a sört, meg amit találtak öntötték magukra – és másokra is hálaistennek. Kb egy órát voltunk bent, de már negyed óra után póló nélkül, és mire kijöttünk, a ruhánkból csavarni lehetett a vizet, sört, izzadságot. Emiatt kitaláltam, hogy a sálamat magam köré tekerve egészen jó kis szoknyám lesz, addig amíg megszárítgatom a másikat. 

na, meg mondaná bárki is, hogy ez nem is szoknya hanem egy sál?:D
Chase & Status után Nick Cave-re mentünk a Pop-Rock Nagyszínpadhoz (itt máris csodásabb volt a klíma). Jó volt nagyon, na nem volt akkora pörgés mint előtte, inkább csak chilleztünk. Viszont Nick Cave elképesztően nyomta a színpadon. Nagyon energikus volt, és még a számok is sokkal pörgősebbek és életteltelibbek voltak a koncerten, mint ha meghallgatod otthon. Nem is lehet leírni... szétáradt a pasinak az energiája. Le a kalappal előtte, hogy ő képes fent a színpadon, ennyi idősen, 35 fokban és öltönyben így pörögni!
Ez a szám nagyon tetszett:


Aztán, már nem is emlékszem, hogy ezek után mi, hogy követte egymást. Felmásztunk egy ismerős DJ-hez valami vadászles-szerű építményre.

kilátás fentről
Valahol találtunk egy pultot, ahol nagyon finom volt a sült krumpli (vagy csak mi voltunk nagyon éhesek). Mindenesetre ha megtalálom újra mindenképp szólok! Szörnyen szomjasak voltunk, de nem láttunk kutat, ahonnan megtölthetnénk az üvegeinket, úgyhogy egy fröccsös pultnál vettünk egy üvegnyi szódát.

Elkeveredtünk a Magic Mirror színpadhoz, ahol kedvenc magyar Dj-im, TMX és Fullstereo zenéltek, buliztunk velük. Volt fent a színpadon két srác, akik tablettel fotózták a népet – vajon viszont látjuk még azokat a képeket valahol? – és közben fel-alá mászkáltak a színpadon, rázták magukat a közönségnek. Egy srác felmászott, rendezett egy kis show-t, aminek mindenki nagyon örült, volt vetkőzés is, meg minden ami kell.

Kollektiva zenél
Következő állomásunk a Magyar Zenei Színpad volt, ahol Soerii & Poolek lépett fel. Mivel ők csak 3-kor kezdtek, addigra már nagyon fáradt voltam és nem is vártam meg a végét, úgyhogy nem tudom, hogy szólt-e a kedvenc számom (ami egyébként a gólyatáborunkban a hívózenénk volt).


Ennyit a Sziget első napjáról, és az én első Sziget napomról. Vasárnap újra megyek és megpróbálok nem elaludni mielőtt a nap felkelne!

Kis Jente Júlia
Közösségi Élményblogolás keretein belül, meséld el Te is!

Megjegyzések

  1. Nagyon kellemesen telhetett, úgy ahogy nekem, nekünk is, ott voltunk,mágikus események voltak.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések