Coco és Rosie Budapesten járt - koncert beszámoló


A VilágVeleje rendezésében került sor arra, hogy az amerikai testvérpárból álló CocoRosie zenekar újra ellátogatott hazánkba. Mindenki hatalmas várakozással vetette be magát a színpad elé, és bár nem volt nagy a létszám, aki eljött türelmes volt, és tolerálta a már-már elfogadhatatlanul nagy késést. (koncert előtti bemutató és ajánló cikk itt)
Cocorosie előtt Nomi Ruiz önálló és egyszemélyes előadásával kezdte megadni az este hangulatát. Farmer rövidnadrágban, melltartóban, piros lepellel és magas sarkúban állt ki a színpadra, és kezdett el rappelni. A látvány érdekes volt, az előadása érdekes,de valószínű hogy a közönség nagy része nem a hangjával volt elfoglalva. A hangjából akkor mutatott többet, mikor magához vette a gitárját, és kicsit mélyebbre ment az érzelmek világában, és nem azzal akart minket megfogni hogy magához nyúl és egyszemélyes orgiát rendez a színpadon
Rövid előadása után, megint nagyon hosszú szünet következett, viszont az amúgy sem nagy közönség folytonos fütyüléssel és tapsolással akarta tudtára adni a várva várt testvérpárunknak, hogy csak miattuk vannak itt, és hihetetlenül kíváncsiak már.

Végül megérkeztek, felhajtás nélkül, természetesen sétáltak be a színpadra és kezdtek énekelni. Mintha csak egy próbára érkeztek volna. Bianca résnyire nyitott szájával kieresztette azt a csodálatos, friss, energiával teli hangját, ami az elején gyanúsan tátogásnak tűnt, de aztán minden gyanú elszállt. Hiszen kétség kívül beleadtak mindent a lányok. Sierra kiengedte a hangját a szíve mélyéről, és végig ugrálta, bolondozta ezt a két órás szedett-vedett, de nagyon aranyos ’show’-t. Látszott hogy boldogok attól ami történik velük, hogy énekelhetnek, és megmutathatják azt a hihetetlen őrült énjüket, amit valószínűleg a legtöbb ember valami nagyon kemény drog használata közben várná el hogy megtalálja. Jó volt, és varázslatos az a világ amit az-az 5 ember elénk tárt. Ugyan beatbox-osuk TEZ, majdnem elhappolta előlük az egész koncertet, mikor egymaga kiállt a kis 2-3 perces előadásával, és az emberek megőrültek érte. 
Lemezbemutató koncert lévén részben végig is mentek az új album dalain, és még egy 5 év körüli kislányt is felhoztak a színpadra, aki bár nagyon tündérien festett a mindenféle rádobált színes hacukában, a viselkedése elárulta, hogy meg van illetődve, és nem nagyon találja a helyét. Bianca táncolt vele, és próbálta énekeltetni. Minden extrém és furcsa dolgot bevetnek, és én szerettem az összhatást, bár szerintem nem szabad kritikus szemmel nézni őket, mert akkor az ember hirtelen mindenben az erőltetettséget véli/akarja felfedezni. Élvezni kell, mert különleges és boldog élményt adnak a lányok, gyönyörű dalokkal és vizuállal. Mert roppant kedves, életvidám emberek, valami rettentő bolond mellékízzel, amit csak szeretni tudsz.

Az eseményen készült összes fotó megtekinthető ITT.
Fotók: Vipler Kisanna

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések