Fizessenek a lányok is belépőt vagy ne?


Igen csak nagy port kavart Teczár Szilárd levele, amit az Alapvető Jogok Biztosának írt (teljes levél). Szilárd megelégelte a férfiak elnyomást és nem tetszését nyilvánította ki a szórakozóhelyek diszkriminációja ügyében: azaz miért kell a fiúknak belépőt fizetni és a lányoknak nem? Érvelése igen érdekes:

"Ez a gyakorlat azt üzeni, hogy a férfinak fizetnie kell azért, hogy a szórakozóhely által “összegyűjtött” nők közé bejuthasson, tehát megerősíti azt a nézetet, miszerint szerelmi/szexuális téren a férfi az aktív, a nő pedig a passzív szereplő. Sarkosan fogalmazva a gyakorlat a prostitúcióra való felhívás bújtatott formája, ahol a férfiak a szórakozóhelynek fizetnek a nők jelenlétéért."

Azonnal óriás vita és komment-csata nyílt minden erről író fórumon; van aki szerint ez figyelmesség a nők iránt, van akik azzal érvelnek, hogy a nők kevesebbet keresnek és vannak, akik teljesen egyet értenek. Persze nagyon sok helyen lefogyasztható a belépő ára. Nyugati országokban egyáltalán nem jellemző ez a gyakorlat, ott mindenkinek egyaránt kell fizetni. Azonban sok esetben a férfiak fizetik a nők belépőjét is, kedvességből vagy csak mert nálunk még nagyobb szokása van a régimódi dolgoknak. Tehát nem biztos, hogy előrébb lennénk? Mi van, ha Szilárd kezdeményezése csupán a szórakozóhelyek bevételeit növeli és a fiúk tárcáját csökkenti, hiszen ezentúl akár két ember belépőjét is ki fogják fizetni?! Persze biztos lesz, aki sajátját fizetné, de valóban lehet, hogy a más gyakorlathoz szokott lányok kedvét elvenné a hirtelen szigorítás és a fiúk állnák végül a belépőket.
Szilárd mindenesetre kitart az indítványa mellett, sőt tovább is viszi azt, mint megtudtuk a 444 hírportál cikkjéből. Lássuk ti mit gondoltok erről!? A választási lehetőségektől eltérő véleményeket kommentben várjuk!

Népszerű bejegyzések