Innergaze (US), Küss Mich - Roham

Innergaze (US, NY, Brooklyn, Cititrax, 100% Silk)
+ Gördön & Splatter (Küss Mich)

Június 15., péntek
Roham, VIII. Vas u. 16
1000 HUF

Esemény fészbukon

Analóg szintik, érzéki fémek, VHS-manipuláció: Aurora Halal és Jason Letkiewicz duója, az Innergaze túl sötét a 100% Silknek, nem elég old-school a gothoknak, szemét tánczenéjére pedig már legalább annyira hatottak a Minimal Wave újrafelfedezett ritkaságai, mint a nyolcvanas évek szintis kánonja. Az Innergaze kilóg az összes sorból, mégis az egyik legpartiképesebb és leghűvösebb duó Brooklyn szintis rengetegében. Szenvtelenül hipnotikus első lemeze, a We Are Strange Loops 2010 egyik titkos kedvence volt; egy évre rá a house örömeire rácsodálkozó 100% Silknek Shadow Disco címmel készített ep-t, amely azonban inkább gyökerezett a New York-i no wave mutáns diszkóiban; idén áprilisban pedig Veronica Vasicka, a Minimal Wave nagyasszonya adta ki a Mutual Dreaming című második lemezt, amely rideg ösztönösséggel ötvözi a vészjósló szintis idegenséget a testközeli ütemekkel, épp mint Chris & Cosey vagy a Das Ding legjobb pillanataiban, de nem is pont úgy.

A két tag külön-külön is alkot: Jason Letkiewicz közel tíz éve beteg house-t, italo discót és technót Rhythm Based Lovers, Steve Summers, Manhunter stb. néven, de Alan Hurstként egy 78-as űrfilm képzelt szintis zenéjében is elmerült, illetve aki elolvassa az apró betűs részt, az még Maxmillion Dunbar lemezén is találkozhat a nevével. Aurora Halal inkább a vizuális irányból érkezett, VHS-t manipulál, videókat rendez és újrarendez, illetve állít ki: ő készítette az Only For Tonight klipjét Italnak, illetve a Mutual Dreaming szuperhűvös kiberteres artworkjét, de a Minimal Wave egyik lemezének borítóján modellként is szerepel -
nem áruljuk el, melyiken.


Az Európában először játszó Innergaze-t a Küss Mich hozza el Magyarországra, és ezzel le is zár egy szezont, amely során a nemzetközi cold/szinti/wave kicsi, de szép szeletét mutatta be Budapesten: a Xeno & Oaklandert és a Martial Canterelt, a The KVB-t, az Umrijeti Za Strojemet, illetve a Holalóval és a Bounce-szal közösen Daniel McCormickot, azaz Italt. A június 15-i est házigazdája Gördön és Splatter lesznek, mint mindig.

Innergaze Soundcloud
http://soundcloud.com/innergaze
Innergaze Facebook
http://www.facebook.com/Innergaze

Innergaze: Midnight Riding (live on Public Access - ESPTV)
http://youtu.be/qHB-6W2QEH0
Innergaze: Is This Your Love?
http://youtu.be/Ss0FhZY-0dc
Innergaze: Shadow Disco
http://youtu.be/7XwVSq4fBqw
Innergaze: Mutual Dreaming
http://youtu.be/4e9vNE4--KY

+Ital: Only For Tonight
http://youtu.be/u2_6qL0GZrE

Küss Mich Mixcloud
http://www.mixcloud.com/kuss_mich/
Küss Mich Facebook
http://www.facebook.com/kussmichmich

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések