Telekom Electronic Beats Festival Budapest // 2015 10.16-17.


Az Electronic Beats, a Telekom nemzetközi zenei programja immár 15 éve rangos eseményekkel vesz részt Európa nagyvárosainak kulturális életében. Idén új köntösben, a Telekom Electronic Beats Festival nevet viselő kétnapos rendezvénnyel tér vissza a széria, amely vibráló programjaival tölti meg az egyes állomások különleges helyszíneit.



Budapestre Podgorica és Bukarest után október 16-án és 17-én érkezik, ahol a kortárs elektronikus zene kedvelői 48 órán át tartó eseménysorozaton adhatják át magukat az egyedülálló zenei és

A fesztivál fő helyszínei az Akvárium, az A38 és az Anker’t lesznek, emellett a programban izgalmas napi eseményekkel részt vesznek majd a helyi közösséget képviselő partnerek is. A közreműködőkről és a napi programokról hamarosan...

Az A38 színpadát elfoglaló művészek az ezerarcú popzene legkülönbözőbb formáit mutatják be. Fellép a fékevesztett koncertjeiről híres Hercules & Love Affair, az esküvői zenészből az arab világ első számú kortárs zenei exportcikkévé váló Omar Souleyman, illetve az ausztrál folkénekes és a német technoproducer duója, a Howling. Érkezik a Floating Points kiadójánál páratlan modern soulprodukcióvá érő Fatima & The Eglo Live Band, a dél-afrikai népzenét egészen a Warp Records jövőzenéjéig korszerűsítő, táncosokkal turnézó Nozinja, valamint az epikus indie dance-t játszó Ten Fé.

A line-upot hazai részről a dark wave-et shoegaze hatásokkal vegyítő Volkova Sisters koncertje, valamint Bergi erősíti.

Az A38 esti programjának lendületét megőrizve a fesztivál az Akváriumban klubfellépésekkel folytatódik, ahol Nina Kraviz, a Szibériából a legnagyobb technokiadókig jutó producer és dj, a Kiasmos, Ólafur Arnalds és Janus Rasmussen minimál techno kettőse, valamint a dallamközpontú német elektronikus zene bástyája, az Âme játszik. Ezen kívül az Akvárium színpadán bepillanthatunk a kísérletező technoproducer, S. Olbricht világába, teljes valójukban, zenekari felállásban hallhatjuk Iamyank számait.

A Telekom Electronic Beats Festival harmadik kiemelt helyszíne, az Anker’t ad otthont a zenét, a képzőművészetet és a techújításokat egybefogó Telekom Electronic Beats Exhibition-nek. Az érdeklődők kipróbálhatják a berlini flora&faunavisions Floating Sound című interaktív installációját, vagy lelassulhatnak az ott kialakított dedikált lounge térben.

A helyi közösségeket erősítő művészek és a nemzetközi zenészek találkozásából kétségkívül olyan esemény születik, amely kicsit összébb hozza a várost, és garantálja, hogy a 2015-ös, rendhagyó Telekom Electronic Beats Festival is olyan élmény legyen, amire érdemes lesz visszaemlékezni.

Az Electronic Beats a Telekom nemzetközi zenei programja, melyhez Európa-szerte élő rendezvények, negyedévente megjelenő, díjnyertes nyomtatott magazin, az elektronikus zene világába betekintést engedő EB.TV online videók sorozata és a naponta frissülő www.electronicbeats.net weboldal tartozik. Ez utóbbi portálon az élő eseményeket dokumentáló, zenészeket és alkotásaikat bemutató, továbbá más exkluzív tartalmat kínáló videók, valamint a számtalan mixet felvonultató EB Radio mellett minden megtalálható, ami az aktuális európai klubzenékhez, eseményekhez, művészetekhez és kulturális élethez kapcsolódik.

Jegyvásárlás:

Festival Bundle Tickets: 10.000 HUF/ 32€

http://goo.gl/0yzoCX

10. 16., A38: 3000 HUF/10€

http://goo.gl/yjvwCl

10.16., Akvárum Klub: 3500 HUF/12€

http://goo.gl/DWLFuD

10.17., A38: 2500 HUF/8€

http://goo.gl/tQQdFn

10.17., Akvárum Klub: 3000 HUF/10€

http://goo.gl/pw0muq

EVENT

EG

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések