TÁRSASJÁTÉK // ART TAG // május 29.


Az ‘Art tag’ egy, a játék médiumán alapuló kritikai interakció, amelyet Horváth Anna Central Saint Martins, (University of Arts London) Narrative Environments mesterszakán készülő diplomamunkájának a részeként dolgozott ki. A projekt célja, hogy kérdéseket és gondolatokat fogalmazzon meg a kortárs művészet értékelésének és a művészet intézményi rendszerének a létjogosultságáról úgy, hogy a rendszer működésének mikro hatásait a játékos saját bőrén tapasztalhassa meg.
                                    

Így az art tag nem csupán project, de egy stratégiai szerepjáték is, ahol a játékosok végigjárják a művészeti piac útján. A játékot a Londoni Art Fair és az Art Cologne-ön játszották először, valamint bekerült a New York-i Games for Change fesztiválra is. A nemzetközi helyszínek után a játék kisebb változtatásokon esett át és az art tag adaptálva lett a magyar viszonyolatokra, hogy a Városligetben ti is kipróbálhassátok.

Kérdés, hogy vajon TE meddig jutnál el a művészeti ranglétrán és, hogy mennyire élveznéd azt? Gyere és próbáld ki magad, mint feltörekvő művész!

 A játék eredménye és az előző játszmák dokumentációja az FKSE, 2. termében lesz bemutatva aznap 8:30-tól.

Művész: Horváth Anna

Időpont: 2015. május 29. péntek 17:00-20:00

Helyszín: Városliget

Bővebb infó:





Megjegyzések

Népszerű bejegyzések