Tribute est // Corvintető // március 14.


Nemzeti ünnepünk előestéjén idén egy fergeteges tribute est vár a Corvin tetőn rátok, akik szeretitek a zúzos dallamokat felidézni még akkor is, ha nem pont azok játsszák, akik megírták. Ha beéritek azzal is, hogy itthoni nagy rockzenei arcok pengetik a híres riffeket, akkor ott a helyetek. De miről is lesz szó pontosan?

Rage Against the Machine (RATM) és System Of a Down (SOAD) slágerekről, amelyet két hazai tribute zenekar - a Guilty Parties és a Science or Society - ad elő este 9 óra kezdettel. Egyik zenekar sem friss, már jó ideje szórakoztatják a két nagy név hazai rajongóit. Most ti is meghallgathatjátok majd őket!


A Scienc or Society - röviden és viccesen S.O.S. - 1997 szeptemberében, azaz 17 éve indult alapulásnak sulis ismeretségek/barátságok folytán. A hosszas alakulgatás után első koncertjüket pontosan 2007. február 27.-én adták, s azóta is jelen vannak a hazai zenei életben, rengeteg rajongóval büszkélkedhetnek. Ekkor még a Rusty SpOOOns nevet viselték és csupán előzenekarként léptek fel. Ez az állapot eltartott egy ideig, mire végül leadhatták első egész estés koncertjüket, amelyet néhány kavarodás/tagcsere előzött meg. Mindezek után már befutott bandának számítottak, de kiderült, nevükkel kisebb probléma van, mivel létezik még egy ugyanilyen csapat. Előzékenyen megváltoztatták nevüket a ma ismert Science or Societyre, ami egyébként Zajkás Máté, az akkori szintis fejéből ugrott elő. A névcserét két tag felvétele követte: Holló Szabolcs lett az új szintis, Gajárszky Balázs pedig az akusztikus gitáron ügyeskedik. A számok listája azóta is bővül, gyere és hallgasd meg, mire jutottak a sok év alatt!

A másik csapat a sokak által rajongott Subscribe tagjaiból - kivétel Tilk Mátét - verbuválódott össze, akik igencsak szeretik a Rage Against the Machine-t, elmondásuk szerint ez az igazi közös nevezője a bandának. A tribute zenekar alapítása nagyjából 2004-ben a ritmusgitáros Tamásban vetült fel. Az első próbák után beigazolódott, hogy remek ötlet volt, s már el is kezdődtek éves rendszerességű koncertjeik a Sziget fesztiválon, ahol az őrület még inkább elkapta a rajongókat. Az évi egy koncert ugye nem túl sok, így később rendszeresen egyre több helyen feltűntek, elsők között volt a Corvintető is. Promóvideójuk is készült 2009 tájékán, így ha kételyeitek vannak, irány a YouTube érte! A közönség teljesen oda volt, úgy szólván "mintha Zack-et hallották volna". Ez Bálintnak igen nagy dícséret és elismerés. Ha erről ti is meg szeretnétek bizonyosodni, mennyire hasonlatosak, irány 14-én a Corvintető, amely a Corvin áruház 4. emeletén foglal helyet a Blaha Lujza tér szomszédságában.

Jegyár: 1000 Ft
Kapunyitás: 20:00
Korhatár: 18+

EVENT

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések