Turbo lemezérlelés // A38 // Meghallgattuk!

A Turbo zenekar most nem csak a kamrába akasztotta fel a lemezt érlelni, hanem a lágymányosi állóhajón is előadta új szerzeményeit a rajongóknak abból a célból, hogy meglássák, hogyan tetszik mindez nekik/nekünk.


Nos, semmi kétség: tetszett! Nagyon is, mindenki ropta a táncot, rázta a haját és ritmusra itta a sört. Az új dallamok érlelése fél 9-kor kezdődött pontosan, hiszen az A38 fedélzete szigorúan tartja az időpontokat, mivel este 10-ig megengedett a zajongás részükre. Plusz egy igazán elegáns, tiszta és kellemes helyről van szó, ahova az ember szívesen megy koncertre a színvonal miatt, habár a jegy nem itt a legolcsóbb ennek következtében. Ám a minőséget meg kell fizetni!

Visszatérve tehát, fél 9-kor csaptak a Turbo srácai húrjaik közé, illetve billentyűikre, s nem is akármilyen lendülettel. A megszokott formájukat hozták, igazán rock’n’roll feeling-et kerekítettek, fűszerezve ezt Balázs, az énekes kiengedve lobogó lazán hullámos hajával. Az érlelés szerintem sikerült, ami a fiúknak fontos lehetett, hiszen a koncert kitűzött célja is ez volt, nem a lemezbemutatás. Azt hiszem, az éljenző, mosolyogva tapsoló tömeg rengeteg önbizalmat és nagymértékű pozitív visszacsatolást nyújtottak számukra, hogy boldogan adják ki harmadik korongjukat a jövő év tavaszán. Több új szám elhangzott a készülődő nagylemezről; ezek egyike a „Soul Sister” volt, amely igen érdekes, kozmikus mélységekbe térő klipje nemrég készült el. A Lángoló Gitárokon december 4-én mutatták be a videót, amelyet YouTube-on szintén megtekinthettek. Régi slágerek – a már jól ismert dallamaikkal – szintén elhangzottak a közönség nagy örömére. Végül az estét 10 óra előtt pár perccel visszataps hatására a tombolásra alkalmas, sokak által ismert „One more time” c. muzsikájukkal zárták.


A kapukat egyébként már 7 előtt megnyitották, hiszen ekkor kezdett az őket megelőző Hella Comet nevezetű osztrák zenekar, akik már nem érlelték, hanem bemutatták új Wild Honey c. albumukat. Ez november 20-án jelent meg, így ha ott voltatok és tetszett a hangzás, meg is vehetitek akár, vagy ha most nem volt szerencsétek, keressetek rájuk. Egy biztos: a bulit remekül indították és megfelelő hangulatot okoztak már a magyar Turbo előtt, akik végül bearanyozták a szombat esténket.

További infók a bandákról:
www.hellacomet.com
http://turboband.bandcamp.com/

Solymosi Emőke
beszámoló: TURBO // A38 hajó // dec 7.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések