KORTÁRSTÁNC PORNÓRA // LÉAR - SUPER8 [OKT. 26]


[kis történeti kalandozás]

Ahogy 1895-ben megjelent a mozgókép közönség előtti vászonra vetítésének ötlete, szinte rögtön egy időben mindjárt el is kezdték gyártani a pornografikus filmeket. Az első két úttörő Eugène Pirou és Albert Kirchner volt, akik az első fennmaradt pornófilmet rendezték Léar címmel.


Mivel Pirou pornófilmkészítőként alig ismert, gyakran más filmeknek tulajdonítják az elsőséget. A legkorábbra datálható erősen pikáns film az A l’ecu d’or ou la bonne auberge címmel jelent meg Franciaországban 1908-ban. A film egy elgyötört harcosról szól, akinek egy cselédlánnyal van találkája egy fogadóban. Az argentin El Satario talán még régebbi, ez 1907 és 1912 közé tehető. A legkorábbról fennmaradt szexfilmek az amerikai Kinsey-gyűjteményben találhatók. Az 1910-es német Am Abend című filmben a mai pornós sablonok arzenáljának jó része már megtalálható volt. 

[szervezői magyarázat alant]

"2012-ben volt az első tesztvetítés az akkori Szabad az Á...-ban. A siker megvolt, már akkor eldöntöttük, hogy ezt később, új helyen megismételjük az akkori lemezlovasokkal. Hát most eljött... Aki ott volt az első bulin, az nem felejti el azt az élményt, amikor az elektronikus zene és a néma szexfilm tökéletes összhangban töltötte be a termet a megdöbbenés és kacaj fúziószerű hangulatával. Ez alkalommal PLS, mint meghívott dj is tiszteletét teszi, és aki már hallotta őt játszani, az tudja, hogy ez a srác már túl van sok underground bulin, nem mellesleg rendszeresen játszik élőben a Tilos Rádión."


BELÉPŐ: 500 HUF

LINE-UP:

21:00 - 22:00 Beatinspector (Tű alatt)
22:00 - 23:00 Buddhasmile (Tű alatt)
23:00 - 00:00 Man Eats Twenty2 Live Scorpions (Tű alatt)
00:00 - 02:00 PLS (Mással#°°~Hangzók)
02:00 - 03:00 AELX (Tű alatt)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések