PETE TONG // RIO BUDAPEST 2018.02.24.

Pete Tong Budapesten lép fel!


Pete Tong Nagy-Britannia legkedveltebb dance lemezlovasa. Nincs szüksége különböző díjakra, hogy bizonyítsa népszerűségét, és nem kell megjátszania magát ahhoz, hogy megtartsa hitelességét. Budapestre február 24-én érkezik, a Rio Budapestbe.


Pete Tong lassan évtizedek óta műsorvezetője és vezető szerkesztője a Radio 1 úttörő műsorának, az Essential Selection-nek. A nemzetközi tánczenei ipar egyik vezető teoretikusa, s bár a mainstream közegben tevékenykedik, munkásságát az underground rétegek is elismerik. Nem véletlen, hiszen példának okáért a fent említett, péntek esténként jelentkező műsor rövidesen a klubberek új generációjának hétvégi bemelegítője lett.


Pete a műsoron keresztül a kortárs tánczenék minden vállfaját igyekezett bemutatni és népszerűsíteni, így nemcsak a house, hanem a techno, a jungle, a hip hop és a funk is korábban sosem látott rádiós publicitást kapott.


1988-ban az acid house láz indulásakor Pete a London Records-on keresztül megalapította saját kiadóját, az FFRR-t. Természetesen Pete keze alatt összpontosult minden és az FFRR hamarosan elkezdte ontani a klubslágereket. Olyan legendás művészek írtak alá a kiadóhoz, mint Steve 'Silk' Hurley, Lil' Louis, az Orbital, a The Brand New Heavies, és természetesen Goldie.


A ‘90-es évek közepén teljesen újjászervezték a Radio 1-et, Pete még nagyobb hatáskört kapott, és az ő kezdeményezésére kerültek olyanok a rádióhoz, mint Carl Cox, Fabio és Grooverider, Danny Rampling, vagy Judge Jules.


Nemcsak a DJ pult mögött vagy a Radio 1-on válogatta kedvenc zenéit: felkérést kapott olyan kultfilmek soundtrackjének összeválogatására is, mint „A Part", vagy a „Human Traffic". Pete neve aztán 2004-ben ismét felbukkant a mozivilágban, ám ezúttal nem zenei producerként, hanem a világszerte a fiatalok kedvencévé vált „Nesze Neked Pete Tong" címében. Lemezlovasként megfordult a világ minden pontján, neve pedig szinte egybeforrt az ibizai Pacha-val, ahol öt évig volt a Pure Pacha estek házigazdája.


Legújabb, Ibiza Classics elnevezésű projektje pedig - ahogyan Pete Tong minden munkája - igazi sikertörténet.Pete budapesti látogatásra óriási az érdeklődés, érdemes a jegyekre időben lecsapni.
EVENT


Info: +36704135013
www.petetong.com
www.soundcloud.com/petetong
Forrás: Wikipédia, Onemusic, PartyNews

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések