LÄRM / Selected Sounds / RODION G.A. /12zRodion Ladislau Roşca, művésznevén Rodion G.A. a közép-kelet európai térség egyik legkülönlegesebb, elfeledett zsenije, aki több, mint két évtizednyi inaktivitás után zenei úttörőként és egy korszak hőseként tért vissza a köztudatba.


Rodion kapcsolata a zenével gyerekkorára nyúlik vissza, amikor a hiperaktív és figyelemzavarral küzdő gyermek édesanyjának a pszichológus azt tanácsolta, hogy irassa zeneiskolába. A kezdetben klarinéton és zongorán tanuló Rodion hamarosan a szomszéd lány kábítása céljából gitárt is ragadt és ezen a hangszeren kezdte el első dalait megírni.

 A hetvenes években, amikor a Caucescu éra közepén Kolozsváron komoly művészeti élet virágzott, a különc Rodion, mint a város legendás örült tudósa és legnagyobb lemezgyüjtője a kor legmoderebb vívmányaival kezdett a mai napig frissnek ható zenét írni, ami a progresszív rock, és a Kraftwerk kezdeti krautrockos korszakát ugyanannyira idézi, mint a kor elektronikus zenei úttörői által festett hangulatokat, köszönhetően az analóg szintetizátorok formabontó használatának.

Nem telik el úgy egy hét, hogy ne kerülnének elő újabb szalagok kaotikus, kiapadhatatlan forrásként is üzemelő műhelyében, amelyek egy kivételes zseni eklektikus munkáit őrzi. Budapesti fellépésén ezekből a szalagokból fog játszani végtelen mélységű basszusmeneteket, magnó kihúzásával elért ereszkedő futamokat, gitárpedálokon átvezetett játékorgonákat, menetelő dobokat és egyéb váratlan hangokat.

A magyar körítés pedig már önmagában egy izgalmas estét sejtet: Mesterházy és Hi mellett a nemrégiben Nicolas Jaar kiadójához igazolt 12z duó is zenél majd, mindeközben pedig Karcis vetít majd.

 LINEUP

Rodion G.A. (Strut)
12z (Other People, Farbwechsel) LIVE
Mesterházy (Syrup)
Hi (LÄRM)

1500 HUF

EVENT

EG

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések