NVC és a StayFly: Kollektiv Turmstrasse // Akvárium // Szombat


Lebegő ütemek és puha dallamok – a 10., jubileumi évére készülő NVC és a StayFly jóvoltából újra Budapesten a Kollektiv Turmstrasse.


Ahol hangos zene szól, ott bármi megtörténhet. 

1998-ban, valahol a Balti-tenger partján, Németországban például egy klubban fújta össze a szél Christian Hilschert és Nico Plagemannt is, akiket szóló előadóként hívtak meg ugyanarra az eseményre.

Hónapokkal később már lakótársak voltak és a közös zenélés sem váratott magára sokáig. Bő tíz évvel ezelőtt, 2001-ben jelent meg első zenéjük, majd folyamatosan szereztek maguknak nevet, megalapították saját kiadójukat, időközben pedig szép lassan érkeztek a nagy kiadók felkérései is: Cocoon, Get Physical, Soma, Poker Flat Defected, Traum és a többiek. Christian és Nico a legutóbbi, Rebellion der Träumer című nagylemezükkel váltak végérvényesen a német elektronika meghatározó alakjaivá.

Elegáns, nagy érzelmekkel rajzoló minimalizmusuk híre ekkor jutott el a világ távolabbi pontjaira is, lehengerlő fellépéseikkel pedig még inkább nevet szereztek maguknak. A rögtönzésnek is teret engedő előadásmódjukba ráadásul belekódolták a meglepetés erejét is, így a wow-hatás sem marad el november 22-én.

Line up: 

Kollektiv Turmstrasse / Subotage / Alive / Seres

3500 HUF

EVENT

EG




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések