B'Andre // Interjú // 2014 - Budapesti Éjszaka


Végre itt a nyár, közeleg az összes fiatal kedvenc időszaka, jövőhéttől itt a fesztiválszezon! Mi pedig ezúttal sokatok még a dubstep hazai hőskorából megismert , B'Andre-vel készítünk egy gyors interjút!



Szia, B'Andre, hogy vagy ma? 

Szia, köszi szuperül!

Akkor kezdjük csak az elején, mikor és miért döntöttél úgy, hogy a DJ pályát választod, illetve hol volt az első fellépésed?

2009-ben kezdtem el a Dj pályafutásom, 17 évesen, előtte fél-háromnegyed évig gondolkodtam rajta. A zenei világ sosem állt távol tőlem, csellistaként, komolyzenével kezdtem, de már 4 éves korom óta központi szerepet játszik a zene az életemben. Az első fellépésem pedig egy koncert után, az A38-on volt, ami maradjunk annyiban, hogy nagyon szerencsés helyzet. A többi pedig jött magától!

Mesélj kérlek pár szót a saját party-sorozatodról, a FeelGood Inc-ről!

2011 elején indult, 1 vagy 2 bulival, ami teljesen magyar lineupal jött létre, először Wondawulf és a Dublic ikrek jöttek játszani, még a Kashmir nevezetű szórakozóhelyen. Ezután pedig az első nagy külföldi headlineres buli következett, biztos te is emlékszel Bar 9-ra a Dokk-ban.

Melyik három stílus inspirál jelenleg a legjobban? Gondolkodtál-e azon mint sok más előadó, hogy kipróbálod magad a jelenleg nagyon populáris big-room house műfajban?

Nem kötném magam egy műfajhoz sem, de talán a trap, twerk kombó, illetve az edm inspirál jelenleg a legjobban, valamint még a breakbeat-et emelném ki. Dubstep sajnos nem működik már, a dubstep producerek is már főleg trap-et és bigroom-ot írnak. Én nagyon csípem a bigroom-ot, bár mostanra kicsit úgy érzem, hogy túlságosan egyhangúvá, egysíkúvá vált a stílus. 2013 tavaszán, nyár elején mikor még az újdonság erejével hatott, jóval többet játszottam. De még így is akad azért elég bigroom a szettekben.

Kik a legnagyobb inspirációid a szakmában itthon? / külföldön, 2-2 nevet említs kérlek

Kicsit nehéz lesz ez a 2-2, mert fogalmazzunk úgy, hogy van olyan aki a produceri munkában követendő példa, van olyan aki pedig mint előadóművész etalon. Producerként én Jumodaddy-t illetve JayLumen-t említeném, egyediségük végett. Én úgy érzem, hogy ők jóval az átlag magyar producerek felett állnak. Külföldön pedig jelenleg producerként mindenképpen WhatSoNot-ot vagy például Snails-t említeném, nagyon patentek! Skrillex pedig szerintem a mai napig zseniális, emellett pedig iszonyatosan jófej, nagyon inspiráló az egész elképzelése. Előadóművészként pedig Dillon Francis-től lehetne sokat tanulni, iszonyatosan laza, mindig hatalmas bulit csinál nem mellesleg pedig producerként is remek. De még folytathatnám a listát hosszan.

Elég sűrű lesz számodra is a nyár, hol számíthatunk biztosan B'Andre-ra?

Most előreláthatólag klubfellépések csak Budapesten lesznek, talán 1-2 vidéki buli még várható elvétve. A hivatalos fesztiválfellépéseim pedig, idén is Balaton Sound-al kezdődik a sor, 11.én pénteken fogok játszani a Jagermeister Arenaban! Valamint a B my Lake-en is leszek, de arról még nem tudok pontos információkat.

Ha már a fesztiváloknál járunk, mi volt életed eddigi legjobb, illetve legrosszabb fellépése?

Számomra mindig egy kitűzött cél volt a Balaton Sound-on való fellépés, szóval nekem egy nagyon nagy megtiszteltetés és öröm volt, hogy tavaly elhívtak Sound-ra játszani. Illetve az azelőtti évben való Sziget fellépésem, ahol nagyon sok ember előtt tudtam játszani.
Legrosszabb élményemet pedig egy már megszűnt szórakozóhelyhez kötném, a hely arról volt híres, hogy iszonyú nagy volt szervezetlenség, folyamatos problémákkal kellett küzdeni, például: hideg volt, lopások voltak, beázások... Ott volt egy olyan buli ahol voltak 20-25-en, egyik barátomnak ellopták a fejhallgatóját miközben játszottunk... Halál amatőr volt az egész szituáció, összességében az egész nagyon rossz volt.

Mint a FeelGood Inc szervezője, valamint mint Dj, mit gondolsz a hazai partykultúráról? Várható-e valami nagyobb esemény tőletek akár a nyáron, akár utána?

Előre nem ígérnék semmit, vannak tervek, ráadásul nem is kicsik, de maradjon ez meglepetés. Ami biztos, hogy valamilyen stílusváltáson kell keresztülmennünk, mi is törekszünk az újdonságra, haladni kell a korral.

A magyar partykultúráról, mint zenész, azt mondanám, hogy katasztrófa.. Mint szervező azt mondanám, hogy ha valami bejön, és több ezer embert megmozgatnak, megtöltenek több ezer fős helyeket ugyanazzal a pár magyar névvel, szervezői szemmel teljesen megértem, nyilván nem a zene iránti szeretetéből csinálja, ez éri meg nekik. Zeneileg viszont én úgy gondolom, hogy nagyon egysíkú a dolog, a big-room váltotta fel a dubstepet nálunk. A mi közönségünk pedig közben felnőtt, vagy külföldön van. Szerintem nem kell beállni ahhoz a sorba, hogy valaki sikeres legyen. Láthatjuk is, hogy leszámítva 1-2 nevet akik játszanak ezeken a bulikon, sehol máshol nem játszanak, mert nem tudnák megállni a helyüket. Nálunk olyan szélsőséges jelenleg a partykultúra, hogy az egyik stílussal meg lehet tölteni csak magyar fellépőkkel egy több ezres arénát, míg a másikkal csak egy pár száz fős klubot.
Sajnos ez van, most várunk, hogy mi lesz...

Köszi az interjút, találkozunk a Soundon!


B'Andre Soundcloud

Facebook

EG

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések