NYÚZZATOK MEG // TRAFÓ // JAN. 28-29


Játékosan, szeretetből nyúzunk, vállalva a padló erejét.”

Dányi Viktória, Molnár Csaba és Vadas Zsófia Tamara közös, kortárs táncos alkotása várja a nézőket január 28.-án és 29.-én a Trafóban. Érdemes elnézni, hiszen a fiatal művészekhez két kortárs zenész is csatlakozik, Porteleki Áron és Czitrom Ádám, akik kísérleti zenéjükkel színesítik meg a vágyak, kapcsolatok, viszonyok, szerelmek kavalkádjának színpadra tervezett művét.


Ők öten mesélnek ezekről a fogalmakról, majd leképezik, lecsupaszítják, lenyúzzák és elemeire bontják az egészet, hogy közelebb kerülhessenek a kérdésekhez – és magukhoz.

„Kopásig ismételt kliséket karikíroz, miközben a koreográfusok legtitkosabb és csak legritkábban elért vágyát lazán mintázza. A végy egy üres teret…, emeld azonos rangra a zenét és a mozgást, merj tabukhoz nyúlni, hagyd a nézőt gondolkodni típusú retorika itt azonban mind-mind realitás. […] Életszagú és cafatos marad mindvégig, szemtelen, ugyanakkor furcsa, flegmatikus és odavetett, darabos. Mégis roppantmód működik.” (Komjáthy Zsuzsanna, Ellenfény.hu)


BESZÉLGETÉS / KÖZÖNSÉGTALÁLKOZÓ
Január 28-án, kedden az előadás után Hercsel Adél újságíró beszélget alkotókkal, nézőkkel (magyar nyelven) a Nagyteremben. Mindenkit szeretettel várunk!


Alkotók, előadók:
Dányi Viktória, tánc
Molnár Csaba, tánc
Vadas Zsófia Tamara, tánc
Czitrom Ádám, gitár, effektek
Porteleki Áron, dob, brácsa

Díszlet: Terebessy Tóbiás
Jelmez: Artista
Fény: Dézsi Kata
Produkciós vezető: Rácz Anikó


Időpont: január 28-29.
Helyszín: Trafó Kortárs 
Jegyár: 1500 Huf, Diák - 1200 Huf

event
bővebben

gabrielle

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések