Drum & Bass szilveszter: Black Sun Empire, The Prototypes // beszámoló

A szilveszterek legjobb és egyben legrosszabb része is, hogy számtalan buli lehetőség kínálkozik azoknak, akik úgy döntenek, hogy átmulatják magukat az újévbe. Idén a drum’n’bass fanatikus ismerőseim körében, és számomra is kiütéssel győzött a Bladerunnaz eseménye. 


Tizenegy óra felé érkeztünk meg a helyszínre, ahol Mastif már annak rendje és módja szerint hevítette a tánctermet, amire bőven volt is szüksége a kinti hűvösből befutóknak.

Ami számomra is újdonság volt, az a külön erre az eseményre felépített hatalmas LED-fal a DJ-pult körül, amelyen szemkápráztató vizuáliseffektek futottak, ezzel is emelve az est fényét.

A megszokott éjfél-előtti visszaszámlálás is sokkal mutatósabb volt a LED-falon, mint egy átlagos mikrofonba számok csökkenő sorrendbe való kiabálása.

Az elmaradhatatlan Himnusz után Jade és Mindscape rögtön belecsapott 2014-be, nem kisebb számmal nyitottak, mint Le Castle Vaniatól a Disintegration, Memtrix remixben. A Himnusz, valamint az előbb említett szám élőben itt megtekinthető.

Egészen egy óráig pörgették a legmenőbb neuro és jump up számokat a srácok, annyi energiával, amennyivel simán reggelig játszottak volna. Ám a BLZ egyik sztárvendége, a holland Black Sun Empire következett, aki egyszerűen frenetikus szettel kezdte az újévet!

Játszotta az idei legjobb, azóta klasszikussá váló megjelenéseit, és a régebbi már-már ikonikus számait is. Ilyen szintű profizmusnál nem is érdemes olyanokat említenem, hogy a keverése hibátlan volt, hogy érezte mikor kell kicsit lassítania, hogy az „X-elő” táncos lábúak szusszanni tudjanak egy percet.
Kis részlet a szettjéből:


A The Prototypes duó BSE után folytatta a veretést, eleinte főleg a drum’n’bass jump’up váll fajára fókuszálva, amire mindenki ugrált, ahogy csak bírt, majd miután jól kiugrálták magukat az emberek, hajnali három óra után könnyedebb, liquid műfajra kapcsoltak a srácok.

A zárást egy hatalmas, hazai 4 fős back2back alkotta: Chris.SU, IANAutorun, Statik valamint Markov! Reggel hatig meg sem álltak!

Ráadásként az igazi ünnepi hangulatot a helyben főzött lencsefőzelék garantálta, azok számára, akik még ennél is többre vágytak, azok számára a VIP-kisteremben ingyen sör-készlet, valamint a legjobb hazai DJ-k tették fel a pontot az i-re.

Ezennel én is Boldog Újévet kívánok minden olvasónk számára, valamint köszönöm az újabb kifogástalan bulit Bladerunnaz Crew!

EG

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések