Jobb adni, mint kapni // karácsony

Reggelente a meleg lakásból kitérve arcunk már a hideg szellő érintésébe pirul bele. Úton útfélen karácsonyi égősorokkal találkozunk, amik egyre csak hirdetik: már számolhatjuk visszafelé a napokat. 

nem idei kép :) By: Dobrovits Ádám - www.facebook.com/pages/Adam-Dobrovits-photography/191238250926100
Karácsonykor minden megváltozik. Nem csak azért,mert a decemberi időjárás miatt egyre több réteg ruhát kell magunkra öltenünk, hanem mi magunk válunk mássá. Néhányan ekkor találjuk meg  emberségesebb énünket, mások pedig az időt arra hogy azok legyenek. Átszellemülünk. Egyszerűen csak átjár minket valami, ami arra késztet hogy jobban figyeljünk egymásra: mosolyogjunk ismeretlenekre, legyünk elnézőbbek vagy kérdezzük meg a rég látott ismerősöktől hogy is vannak mostanában. Legalább 26 napig (vagy kevesebbig) az évben, megpróbálunk szeretettel viszonyulni társainkhoz, segíteni az elesetteken és adományokkal támogatni őket. 

By: Soós Bertalan - www.facebook.com/lefotozlak
 A szeretet ünnepének közeledtével mindannyian ráébredünk, hogy nem mindenkinek adatik meg a kandalló mellől egy forró tea társaságában nézni a szállingózó  hópelyhek versenyét. Nem minden kisgyermek nyitogathatja Szentestén a karácsonyfa alatt fekvő, gondosan becsomagolt ajándékok tucatját. Néhányuk nem vágyik Barbie babákra, pónikra és hasonló népszerű termékekre, hanem beérik, sőt örülnek a csokiknak vagy egy két apróságnak. Fontos hogy gondoljunk rájuk, legalább az évnek ezen a kis részén. Számos lehetőség van rá, hogy a rászorulók ünnepét megszépítsük. Minden éveben megszervezik a gyerekek számára a cipős doboz akciót, amikor egy egyszerű cipős dobozba tehetünk bele apróságokat, akár olyanokat is amiket mi már nem használunk, jó állapotban vannak és szívesen odaadnánk másoknak. Persze máshogyan is segíthetünk, például kényelmesen otthonról egy adományvonal hívásával támogathatunk bizonyos szervezeteket, de néhányan közülük önkénteseket is keresnek az ünnepek előtti időre. Többféle módot találhatunk még az adakozásra: akár vihetünk egy meleg teát és némi elemózsiát annak, aki az aluljáróban éli mindennapjait. Nekünk ezek általában csak apró dolgok, másoknak azonban sokat jelenthetnek, többet mint néhányaknak egy-egy hatalmas és drága ajándék. 

By: Oláh Gergely Máté - www.olahgergelymate.hu
Bár már nincs sok nap hátra a régóta várt karácsonynak, de még mindenki tehet valamit, hogy szebbé tegye az ünnepet azok számára, akik kevésbé vannak jó helyzetben. Nem kell nagy dolgokra gondolnunk, ez esetben is a kevesebb néha több. Ne csak arra várjunk, hogy minket vajon  mivel lepnek meg szeretteink, hanem figyeljünk a többiekre is : hiszen mindig jobb adni, mint kapni.

 
Pálinkás Judit

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések