THOMAS GOLD beszámoló


Mi az a kiállás, mennyi és miért kell belőle egy buliban? Ezekre a kérdésekre keressük a válaszokat Thomas Gold Remember The Light budapesti turné megállója kapcsán.

A kiállás az a dallamos, sokszor ritmus nélküli elem egy számban, amely a drop előtt építi fel a hangulatot, egyben a szám stílusát is meghatározza.


Egyszerűbben megfogalmazva, az a rész, amikor a sok menetelés és veretésben egy kis szünet támad, és lehet énekelni az adott szám szövegét, vagy dallamát.

Mindegyik DJ máshogy osztja fel a szettje kiállás és drop százalékát, adott bulitól és tömegtől függően.

Most, hogy már mindent tudunk a kiállásokról, térjünk is rá az estére!

Még sosem fordult ilyen elő velem, de annyira kíváncsi voltam a hazai Dave Martin produkciójára, hogy túl korán érkeztem meg a bulira, ahol a jelenlévő úriemberek megnyugtattak, hogy „Fél óra tesókám és felszállás a partyvonatra!”

Dave Martin populárisabb r’n’b kezdése után szép lassan vezette fel szettjét a legújabb electro és progressive house számok irányába. Többek közt pár remek saját számukat, amikre 2014-ben kell nagyon erősen figyelni, mert internacionális téren is átütő sikert fognak elérni, StadiumX néven! (Én szóltam)

Thomas Gold fél kettőkor pontban beállt a pultba, és elbűvölte az egész termet. Tapasztalt DJ-ként látta, hogy ide nem egy Martin Garrix féle veretésre van szüksége a Play közönségének, hanem egy melodikusabb, sok kiállásos fesztiválos zenebonára.


Én személy szerint, amikor három szám kiállását tette be egymás után már kicsit túlzás éreztem, de többek szinte vallásos áhítattal hallgatták és énekelték végig ezeket a részeket.

Ügyesen válogatta össze a zenéit, mind a legpopulárisabb több éves gigaslágereknek, mind a még ki nem jött, legütősebb számoknak helyet szorított zenei palettáján.

Két óra zenélés után zárásként betette legújabb, legjobban várt saját számát, az Axtone kiadó gondozásában megjelent, Remember-t. Példás zárása volt szettjének.

A még mindig elvarázsolt tömegnek Hamvai PG szolgáltatta a zárást egészen fél hatig!

Köszönjük Thomas Gold ezt az emlékezetes estét, egyúttal szeretném megköszönni a Club Play beengedő személyzetének is a korrektségüket!

EG
Beszámoló: Club Play Thomas Gold
2013. november 9-ei buliról

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések