Életunalom Élettér Életkedv // Feldmár András // Syma // nov 12-14.


"Miért nem élvezzük egymást és az életünket?
Mert, ha igen, akkor együnk, igyunk, táncoljunk, csókolózzunk...
Ha nem, akkor beszélgessünk, addig, amíg el nem tűnnek a gátak, amik miatt nincs boldogság, vidámság!" FA


Feldmár András 1940-ben született, 16 évesen szökött ki Kanadába, ahol a mai napig pszichológusként, pszichoterapeutaként tevékenykedik. Először matematikát, később pszichológiát tanult, mely tudományának azóta is szenteli az életét. R. D. Lainggal való találkozása meghatározó fordulópontként szerepel életében, szakmai munkásságában, illetve a világhoz való viszonyában. Laing egyben barátja és tanítója volt.
2006-ben jött létre a Feldmár Intézet szellemi műhely, mely a mai napig aktívan dolgozik azon, hogy Magyarországon minél többen megismerhessék a feldmári gondolkodásmódot és legyenek részesei annak az élménynek, amit a szabad, őszinte, kötöttségek és szégyenérzet nélküli kommunikáció nyithat meg az ember számára.

Egyik tőle származó kulcsmondat: "Van-e élet a halál előtt" tökéletesen rávílágít arra, hogy vajon kihasználjuk-e tényleg az életünk adta lehetőségeket, vagy pedig egy korlátolt tudatállapotban senyvedünk és kizárunk minden 'mást' és újat. Gyáván elkönyveljük magunkban, hogy nem tudjuk mit akarunk. Feldmár András szerint nincs olyan, hogy "nem tudjuk, mit akarunk". Inkább nincs elég bátorságunk, hogy merjük tudni, mit akarunk.
A most november közepén megrendezésre kerülő előadás sorozatban az Életunalom, Élettér, Életkedv címmel az imént említett fogalmakat fogja boncolgatni. Sokan beszűkült élettérben élünk, kevés impulzus ér minket, ezáltal boldogtlanná válhatunk. Ezt a lelkünk, szellemünk megérzi, és gyakorlatilag unatkozik, ebbe öregedik bele, depresszióba zuhan és meghal. Belehal az unalomba.
Az előadással talán közelebb kerülhetünk ezeknek a problémáknak a feloldásához, illetve ahhoz hogy "mit tegyünk addig, ameddig a halálra várunk".


Helyszín: SYMA, 1146, Dózsa György út 1.
Időpont: 2013. november 12-13-14. 19h
Jegyárak: 3 napos bérlet: 8700 Ft, napijegy: 3800 Ft

EVENT 

gabrielle

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések