Dürer Kert // Budapest legjobb éjszaka #003

A mára már viszonylag közismertté vált szórakozóhely egykor még csak az Eötvös Loránd Tudományegyetem bölcsészeinek volt gyakran látogatott helye; szomszédjában ma is kollégium működik, ellenben a sok kézben tartott könyvet a pohár sör váltotta fel. Régebben a napjainkban zenének helyet adó épületben az ELTE BTK angol és német szakjainak tanszékei voltak megtalálhatóak. Később, amikor ezek az Astoria mellett lévő épületbe költöztek, lehetőség nyílt az üresen maradt hely felhasználására, és ez így is lett! 2008. júniusában megnyitott az igencsak színvonalas klub az Ajtósi Dürer sor 19-21. alatt.





A bejáratot el sem lehet téveszteni mindezek után, főleg ha van egy idősebb ex-angolos vagy – németes ismerősötök. Belépve egy meglehetősen tágas előtér és rögtön egy pult fogad minket. A ruhatárat szintén itt találjuk, aminek a létezése szuper dolog, hiszen ez sincs mindenhol sajnos!
A ruhatártól közvetlenül balra egy kisebb, otthonosan berendezett szobában találjuk magunkat, aminek ajtaja felett a „fotelbár” felirat ficeg. Ez ideális hely egy csendesebb baráti beszélgetéshez, egyfajta nyugi-zug. Ennek előterében egy csocsót is igénybe vehettek.

Tilos Rádió reggae nap
A bejárattól egyenesen, szemben tovább haladva rögtön a kertrészbe léphetünk ki. Itt is van egy pult, ami mellett fedett tánctér található. Nyáron az izgalmas focimeccseket is a kertben vetítik, illetve nem elhanyagolható a kinti kertszínpad sem, ahol jó hangulatú nyári koncerteket szoktak csapni a jobbnál jobb zenekarok. Ha a hajnal közeledtével az álmosságtól szédelegnétek és pihenni vágytok, megtehetitek a kinti függőágyban, ami biztos nincsen sehol máshol, így már csak ez is egyedivé teszi a DK-t. A csinos, fehérasztalos liget melletti színes lépcső egyenesen a nagyterembe – egyben a régi nagyelőadóba – vezet minket. Ide az előtérből jobbra indulva, a folyosón végigsétálva is eljuthatunk, illetve a kisterem is ezen az úton közelíthető meg.

Tilos Maraton
Ezekben a helyiségekben élménydús bulikban vehettek részt, hiszen rengeteg kis és nagy név megfordult már itt. A nagyobbak közül megemlíthető többek között például az Ill Niño, a Periphery vagy a Bring Me the Horizon. A hazai zenei színtérről pedig az állandó fellépők közé tartozik a Brains, az AKPH, az Idoru, a Grand Mexican Warlock, a Turbo, a Fish!, a Subscribe és még nagyon sokan mások. Ám nem csak zenekarok lépnek itt fel, más jellegű nagy nevekhez köthető bulik is előfordulnak: a RCKLT magazin itt szokta ünnepelni a születésnapját; a metálosok kedvenc műsora, a Kettőnégy évente bekövetkező zenei díjátadója, a Gumizsiráf is itt kerül megrendezésre stb.

Másik sajátos szolgáltatása a klubnak a „dürerbike” névre hallgató sörbicikli, amely 8-14 embernek biztosít férőhelyet. Ezáltal tekerés közben legálisan sörözhetsz egy jót a haverokkal, miközben még a város szuper helyeit is megnézheted, feltéve ha odabicóztok.

További információkkal a http://www.durerkert.com/ oldalon gazdagodhattok, ahol a közelgő koncertekről is értesülhettek!

Solymosi Emőke

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések