Iskola! - egy kicsit más szemszögből // Budapest legjobb éjszaka #002

Akiknek a címalkotó szó után csupán könyvek, tollak, radírok, vonalzók és egyenletek jutnak eszükbe, azoknak szeretném bemutatni ezt a helyet, ahol sok más egyébbel lehet tágítani fejünket, hiszen ahogy bemutatkozójukban hangoztatják: „Megtanítunk szórakozni!”

házibuli
Nem véletlen a névadás, hiszen a VI. kerületi szórakozóhely az egykori négyemeletes általános iskola falai között él ma, illetve ugyanez az épület 2011 tavaszáig egészen három éven át az akkoriban igen népszerű Tűzraktérnek adott helyet. Az üresedés után 2012 októberében, vagyis nagyjából egy éve vette kezdetét az Iskola! pörgős élete és ezzel együtt az épület átalakítása.

A hely a Hegedű utca 3-as száma alatt található meg, amely könnyen megközelíthető a nagy sárga budapesti hernyónk, azaz a 4-6-os villamos Király utcai megállójából, illetve az Oktogonról is. Közvetlen közelében, a Paulay Ede úton található fővárosunk legdizájnosabb sütizője, a Sugar Shop, ahova az esti mulatást megelőzően vagy egy másik alkalommal szintén érdemes benézni.

kiállitás
A közel egy éves szórakoztató központ alapterülete - a maga több mint 3500 négyzetméterével - igen nagynak számít, így a Dürer Kerthez hasonlóan több teremre és részre tagolódik. A Művelődési Ház a klasszikus party, illetve koncerthelyszín szerepét tölti be: itt jobbnál jobb együttesek és DJ-k hanghullámait élvezhetitek önfeledten, így ez a zene- és a tornaórák helye. Ezek beosztása, azaz az órarend bármikor elérhetitő a iskola.org weboldalon.

buli



Eddigi tanulmányaitok során aligha gyakorolhattátok az ízérzékelést, itt azonban a Borbár ennek a hiányosságnak a pótlásáról is gondoskodik, ugyanis kedvetekre végigkóstolhatjátok kedvenc boraitokat. A kémia tudománya kapcsán pedig megemlítendő a két pult, ahol a kálium-permanganát helyett talán nem meglepően itt sör folyik a csapból. Ha a fergeteges bulik és koncertek vége felé fáradtan már csak egy csendes baráti beszélgetésre vágytok, erre is van lehetőség a VIP részleg kényelmes bőrfoteljaiban. Ezt a különleges pihenőkuckót a színpadon építik fel a bandák levonulása után, így remek kilátást biztosítanak a tánctérre. Visszatérve az énekórákra érdemes tudni, hogy itt karaoke segítségével fejlesztik az érdeklődők hangját a Pinceklub nevezetű helyiségben. Ha pedig a média témakörére fektetjük a hangsúlyt: filmklubban kulturálódhattok a Házibuli terem falai között, ahol Almodóvar, Kusturica és hozzájuk hasonló koponyák lesznek „tanáraitok”.
kreativoknak













A dohányzás ugyan nem kifejezetten egy Iskolába illő, példás dolog, azonban erre is biztosítottak helyet, amely nem más, mint a középen elhelyezkedő udvar, ahol ha éppen nincs túláradóan sok füst, levegőzni is lehet egy jót. Nem mellesleg igen egyedi hangulatot kölcsönöz infralámpáival és az esőkor fedhető tetőjével ez a kis elit iskolaudvar. A megfáradt fiatal szervezetek táplálására is gondoltak az üzemeltetők, így a menza szerepét betöltő Vendéglőben finomakat falatokra lelhettek, a kaputól rögtön balra indulva. Büszke tény ehhez kapcsolódóan, hogy minden ételük hazai alapanyagokból készül, így már ezért is megéri egyszer itt ebédelnetek. Tekintve tehát, hogy ebbe az Iskolába sem iszonyat nehéz táskát, sem írószereket nem kell cipelnetek, menjetek be és szerezzetek csillagos 5-öst bulizásból, szórakozásból és „rákenrólból”!

 Solymosi Emőke

ISKOLA
Cím: 1061 Budapest, Hegedű utca 3.
Telefonszám: 1/413 0093

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések