A színpad előtt megszűnt létezni minden addigi // EMIKA koncert élmény leírva


A Marge produkció szinte teljes pontossággal kilenc óra tájt megszólaltatta mély, érett basszusait, és a ritkásan lézengő tömeg fél órán belül besűrűsödött. Nem csoda, hiszen a Stronger kislemez ütemei eléggé kecsegtetőek voltak az Emikára való őrjöngés előfutáraként. 


A kellemes, bólogatós-ringatózós bemelegítés és egy fél órás cigi szünet után a vörös fényből előlépett Emika, a Ninja Tunes nagy felfedezettje, hogy bemutassa DVA című lemezét.  Akkor, ott, a színpad előtt megszűnt létezni minden addigi, a brit énekesnő elvitte a tömeget valami teljesen más világba. Súlyos, lüktető dallamokkal ringatta a hajót, hangjával és dögös ütemeivel mindenkit elvarázsolt. Keveredett a dubstep, némi bristoli triphoppal és minimallal, amiből egy sajátos, lázadó, ellenben mégis érzéki egyveleg bontakozott ki. A stroboszkópok villogtak, a fények vakítottak, a basszusok pedig dübörögtek. 



Nagy hatással volt a közönségre, főleg miután kétszer is ráadást követeltek. Emika pedig boldogan és sok-sok köszönömmel kielégítette az igényeket. Az új lemez valóban ütősre sikeredett, és ezt csak megfűszerezte a cseh gyökerekkel rendelkező hölgy vadsága és mindaz, ahogyan ezt a színpadra vitte. Aki tegnap ott volt az A38-on, tudja, miről beszélünk. Talált, süllyedt. 


Szabó Gabriella

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések