Tóth Luca: The Age of Curious [FAKT13] // Kiállítás és filmbemutató [szept. 11.]


Szerdára ismét egy igencsak kedvezőnek ígérkező programot tudunk a szemetek elé tolni; kulturális hóka-móka, vetítés [mozimozi] és/& kiállítás egyben, a belvárosban, szóval lokálisan is elérhető, közel a deáktérhez [Sas u .11. ], tehát minden szempontból ideális levezetés egy dolgos nap után/előtt.  


Tóth Luca 2013 nyarán diplomázott a Royal College of Art animáció szakán, majd másodmagával megalapította a FAKT13 vizuális művészeti műhelyt. A kiállításon az egyetem licenszjogai miatt nyilvánosan csak itt látható diplomafilmjét, a „The Age of Curious”-t és a hozzá készült grafikákat mutatja be. A minden eddiginél egyénibb hangvételű munkája egyszerre lezárása az egyetemi éveknek és nyitánya egy új történetnek.



És hogy mi az a FAKT13 [?] - hát ez; "A FAKT13 elkötelezett, szolidáris, innovatív, professzionális vizuális művészeti műhely, amely animációs, illusztrációs, filmes és fotós projekteket hoz létre.
Elkötelezett, vagyis a munka misszió is egyben. Szolidáris, azaz a társadalmi egyenlőtlenségekre érzékeny. Innovatív, tehát kísérletező, kíváncsi. Professzionális, vagyis munkáit a lehető legmagasabb szinten, önmagát folyamatosan fejlesztve hozza létre.


Azoknak a művészeti szervezeteknek a hagyományához kötjük magunkat, amelyek DEMOKRÁCIALABORKÉNT gondolnak saját tevékenységükre. Értelmezésünkben a művészet olyan edukációs, katalizációs aktus, amely kérdésfelvetéseivel, szabadon kísérletező alkotásaival ösztönzi gondolkodásra és kreativitásának gyakorlására a BEFOGADÓT. Vagyis a kritikus, önkritikus, vitázni, játszani képes ÁLLAMPOLGÁRT.

A kinyilatkoztatás nem feladatunk. Az élményszerű tapasztalatszerzés és átadás, ön- és közfejlesztés annál inkább. Vagyis képesnek maradni: TANULNI. ÖNKÉNT."




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések