NYALD MEG AZ UJJAD MÉZESMADZAG // URBAN HONEY - MŰCSARNOK [SZEPT. 14]


Városi méz-kóstolással, előadásokkal, tárlatvezetésekkel, kertmozival és A méhek világa című Oscar-díjra jelölt filmmel várja a vendégeket szeptember 14-én, szombaton két helyszínen Budapest első városi méhészete. A Közösségi Méz projekt programjai délelőtt a LUMEN Zöldség és Közösségi Szolgáltatóban és délután a Műcsarnok hátsó teraszán ingyenesek. 
Budapest és Magyarország első városi méhészete a budapesti Hősök terén, a Műcsarnok hátsó teraszán szeptember végéig várja a nagyközönséget. A német finger művészcsoport két tagja, Florian Haas és Andreas Wolf ötlete nyomán július elején három kaptárt állítottak fel, amelyekben három méhcsalád él és gyűjti a mézet. A kaptárok tetején nyílt meg az Új Múzeum Méheknek, amelynek termeibe a méhek berepülhetnek, az emberek pedig kívülről ismerkedhetnek meg a rovarok életével. 


A Közösségi Méz projekt szeptember 14-én, szombaton újabb ingyenes eseményekkel folytatódik, ezúttal két helyszínen. A Klauzál téri LUMEN Zöldség és Közösségi Szolgáltatóban délelőtt 11 és 14 óra között táblát avatnak a Based on Pig (BoP) budapesti, autonóm kutatócsapat tagjai, akik a város étkezési kultúráját művészeti kutatási módszerekkel vizsgálják. A BoP-Lumen Zöldséges táblasorozatuk új darabja ezúttal Budapest első városi és közösségi mézének elkészítését dolgozza fel. A táblán a már szokásos rajzos módszereinkkel mutatják be a folyamat részeit és állomásait. A táblaavatás után a vendégek találkozhatnak a méheket gondozó vegyes méhészcsoport tagjaival, és megkóstolhatják Budapest első városi mézét is.  


A szombat délutáni programokat a Műcsarnok hátsó teraszán tartják. Az Új Múzeum Méheknek kiállításaira 16 és 18 óra között félóránként indulnak a tárlatvezetések a vegyes méhészcsoport tagjaival. A kora este pedig a kertmozizásé, hiszen 18 órától a méhkaptárok közvetlen közelében vetítik A méhek világa című filmet. Az Oscar-jelölt és a Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon több díjjal kitüntetett Markus Imhoof nagyszabású természetfilmje lenyűgöző, soha nem látott felvételek segítségével mutatja be a méhek életét, és mindennapjainkra gyakorolt hatásukat. A filmvetítés a Greenpeace Magyarországgal együttműködésben valósul meg. A film magyar nyelvű, angol felirattal. Megjegyzések

Népszerű bejegyzések