Mater Suspiria Vision; Széplányok, borzalom, pszichedélia - Hollywood Necronomicon // TOLDI [SZEPT. 6]


Mater Suspiria Vision 2010 óta sokkolja a videómegosztókat, a 60-as/70-es évek eurohorror/exploitation filmjeinek képeit hátborzongatóan lassú, hipnotikus és repetitív szintis zenére újrahasznosító [pszeudo]okkult audiovizuális tripjeivel. A kollektíva tudatosan játszik rá saját titokzatosságára, maga táplálja kultuszát, s limitált fizikai kiadványai a megjelenéstől számított 14 percen belül elfogynak Audiovizuális látomásaikban gyönyörű, hosszú hajú európai lányokkal történnek megmagyarázhatatlan dolgok. Vagy általuk, férfiak kárára.



A Hollywood Necronomicon a MSV első saját filmje, amely az augusztusban megjelent, azonos című lemezt kíséri. A 60 perces filmben ezúttal saját képanyaggal dolgoznak, többek között a Mulholland Drive-on forgattak és stúdióztak, ahol érezhetően Kenneth Anger és David Lynch hatása alá kerültek. Állítólag Németország azon elhagyatott területein is rögzítettek zenét, ahol annak idején a Lucifer Rising-ot forgatták. Főszerepben; Aura Suspiria. A filmet mindössze egy alkalommal vetíti le [Magyarországon] a Küss Mich, szeptember 6-án este 10 órától a Toldi mozi nagytermében. Ezzel azonban nem ér véget az este.




[*fényérzékeny epilepsziára hajlamosak meg ne nézzék]


P.S.
A vetítés után élőben; Stanley Maneuver. - a végtelenségig nyújtott drone-ok, a hipnotikus tempók, az apró zörejek és a nyers zajok egyszerre vannak jelen, az este témájára is a maga módján, kötöttségek nélkül reagál majd. Hasonlóan a Psycho Galore dj-ihez, akik gitártorzítós popzene tébolyult gyökereihez nyúlnak és onnan hánynak majd fittyet. A házigazda Gördön & Splatter.


A vetítésre a belépő 500 forint, mellyel a Stanley Maneuver koncert is megnézhető [amire szintén 500 forint a belépő, akkor is ha valaki nem nézi meg a filmet - há!]. 

A koncert után a buli ingyenes.

Mater Suspiria Vision: Hollywood Necronomicon [an audiovisual occult mass]
exkluzív vetítés a Toldi Mozi nagytermében

The Stanley Maneuver live
Psycho Galore dj-k

Gördön & Splatter [Küss Mich]

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések