VONÓT A GITTÁRRA [!] - SZIMFONIK LIVE 2013 [SZEPT. 7]


Idén szeptember 7-én ismét megrendezi az MTVA a Közmédia napját a Millenárison. Az egész napos programsorozat záróeseményeként a hazai könnyűzenei élet legismertebb alkotói állnak színpadra, az MR Szimfonikusok kíséretében. 



A 30 előadó közül többen már az élőző két Szimfonik Live-ON  is részt vettek. Sena (Irie Maffia) például a Szimfonik 2.0 óta teljesen függője lett a koncert által képviselt hangzásnak és az idei Szimfonik Liv3-ra Eta James „Something's got a hold on me” című soul slágerével készül. A szintén Irie Maffia-s MC Colombo, aki a Brains zenekar frontembere is, Sting „Englishman in New York” című balladáját adja majd elő, amit azzal fűszerez meg, hogy összefűzi a dalt a Brains zenekar egyik aktuális slágerével.  Szűcs Krisztián (Heaven Street Seaven), az [USA] MGMT „Time to pretend” című nótájával áll majd a világot jelentő deszkákra, a dalt csodálatos szimfonikus hangszereléssel, az MR Gyermekkórus kíséretében hangszerelte újra.



Az Eurovíziós Dalfesztivált is megjárt Compact Disco frontembere, Walkó Csaba - Bastille „Pompeii” című számát adja majd elő, amit először a Petőfi Rádión hallott és azonnal megtetszett neki. Ő is visszatérőnek számít, hiszen 2012-ben felejthetetlen előadást nyújtott a Szimfonik Live 2.0-án. Németh Juci, a magyar alternatív zenei élet egyik talán legismertebb szereplője egy Iggy Popp klasszikust formál majd saját stílusára. 

A dal különlegessége, hogy 1977-ben íródott, amikor az énekesnő született. Juci megígérte, hogy a szám közepén igazi, rá jellemző vadulást láthatunk majd a színpadon. [!!!] 

Krsa (Tóth Kristóf), a Pannonnia Allstar Ska Orchestra [PASO] frontembere egyik nagy gyerekkori kedvencét - Hofi Géza - „Lazítani” című slágerét dolgozza fel. Szerinte a zenében és a szövegben is benne van az a ritmusvilág, és az a fajta komikusság, ami annyira közel áll a PASO-hoz. Dorogi Peti Intim Torna Illegál], az idei nyár egyik slágerét;  Punnany Massif - „Élvezd” című dalt adja majd elő, az MR Férfikórus közreműködésével. Radics Gigi; Rita Ora „Hot right now”. Baricz Gergő & Szirtes Edina „Mókus”;  Coldplay - a zenekar leg dévidgettásabb száma-, „Paradise” 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések