VESZTESÉGES LETT A SZIGET - gyenge volt a lineup


Veszteséges lett az idei Sziget – de ez nem baj, mert a Volt & Sound pótolja a hiányt [kb. 2-300 millió]. A veszteséget főleg az a tény generálta, hogy idén – a számok esztétikájának fényében nem mondható így, de azért tény, hogy -, jóval kevesebben látogattak ki a fesztiválra, mint tavaly, s továbbá kevesebb elővételes jegyet is adtak el. Az árak meg nem meglepő módon idén is a külföldi pénzárcára szabva; 200 forintos pizza szelet = 2 euró. 



Ennek oka egyértelműen a gyenge lineup az oka, s a végeredmény szempontjából még az sem változtatott semmit, vagy csupán nem váltotta be a hozzáfűzött reményeket, hogy a kétezer tizenhármas évben erősen igyekeztek rágyúrni a vizuálra, meg az off programokra – ami lássuk be, sok mindenen nem változtatott, hiszen tavaly egyértelműen jobb volt a hangulat, ezek nélkül az attribútumok nélkül is.



Szomorú végkicsengés volt a David Guetta nagyszínpad hakni is [usb be - usb ki], míg az Empire Of The Sun-t benyomorították a party arénába, ami egyből meg is telt, míg a főtéren szellősen tinglitanglizott a nép. És hogy el ne felejtsük; Tame Impala is teltházat produkált + a keverőben ott álldogált a Franz Ferdinand dobosa és basszerosa – ez is sok mindent elárul. Cribs is Freddiemercuryzott – no, ezek az előbb említett esti levezetések is mind elfértek volna a nagyszínpadon, de ez csak jó tanács.   



Habár a hivatalos sajtóközlemény ezzel a címmel indít; JÓT TETT A VÁLTOZÁS A SZIGETNEK. 

És a hivatalos zárás; „A Fesztiválköztársaság hétfőn lezárja határait, azonnal megkezdődik a bontás és a takarítás, ami nagyjából egy hetet vesz igénybe. Utána következik a kertészeti rehabilitálás. Ez idén igencsak feladja a szakembereknek a leckét, mivel a Fesztivál területe már a rendezvény ideje előtt aszály sújtotta területté vált a szélsőséges időjárási, azaz a rendkívüli hőség és a szárazság miatt.”



De nem savanyú a szőlő. Szeretjük a szigetet, a sziget a miénk, durva lenne sziget nélkül, jövőre is szigetelünk – csupán reménykedünk a pozitív végkifejletben. 
nyáritáborvégefeeling.   

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések