VALYO PART // Lánchíd pesti hídfő & Újra megtelt élettel a Duna part! - legalábbis egy része. [aug.05-25.]


Hogy milyen érzés átkelve a hidakon, a város sűrűjéből kiszabadulni a folyópartra, megpillantani a csillogó víztömeget, a hullámokat és érezni a szelet? Olyan, ami minden budapestinek alanyi jogon járna! Csakhogy, kiváltképp a pesti oldalról, elég nehéz megtapasztalni mindezt, igazán közel kerülni a vízhez pedig egyenesen lehetetlen, víz és ember interakciójára itt aligha kerülhet sor. 




Két úriember, Tömör Miklós és Varga Dávid harmadik éve próbál változtatni ezen, színes programokkal és attrakciókkal tűzdelik tele a Duna partot, ezzel erősítve a város [lakók] és a folyó kapcsolatát, innen is a név: VaLyo.




A legmozgalmasabb időszak épp az augusztus, 20 napon át, a VaLyo Part programsorozat keretében várják az érdeklődőket, illetve a kikapcsolódni, szórakozni vágyó látogatókat. Napközben ingyenes sportszerkölcsönző és önkéntes bringaszerviz működik, illetve kiállítás megnyitóba, jógaórába, vagy akár kacsakő dobó bajnokságba futhatunk bele, esténként pedig zenés program várja mindazokat, kik fittyet hányva a dolgos hétköznapokra, a hisz nyár van ütőkártyát kijátszva útra kelnek, hogy megtapasztalják milyen is lehet az éjszakai élet a homokkal felszórt Duna parton. A dancehall-tól Berlin vibe-ig változatos és meglepő zenei felhozatallal találkozhat, ki erre jár. A helyszínen 400 forintos egységáron kapható a limonádé és a fröccs is! 







Jánossy Kinga
SZÖVEG + FOTO

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések