HELLO WOOD & SZIGET - kivonat, egy SZŐKE GÁBOR MIKLÓSsal folyatott telefonbeszélgetésből [...]


Mint minden rendes köztársaságnak, a Sziget fesztiválköztársaságnak is van szobrászművésze. A központi hatalom kegyeltje Szőke Gábor Miklós.



A „Szitizen”-nek a Szigetet járva különböző fontos helyeken találkozhatnak egy-egy grandiózus köztéri alkotással. A négy installáció önálló, külön jelentéssel bírnak.
Idén a családi kemping bejáratát őrzi Dante fenyegető feje.  A hűséges kutya mellett az elkülönített kemping rendhagyó módon gondoskodik lakóiról. 24 órás gyermek felügyelettel segítik a szórakozni vágyó szülőket.



A hatalmas HINTALÓ a hinta parkban várja a szórakozni vágyókat. Itt található még 7 darab kisebb hinta, ezek a négyszemélyes Paditák, amiket Huszár András, építész a Hintayo kitalálója tervezett.

A Colosseum közterén a Tornádó áll. A gigantikus alkotás alapötlete Pozsár Péteré, mely a felhevült állampolgárokat előbb elképeszti, majd lehűti vízpermetével.



Végül, de nem utolsó sorban az Unikornis a Yeni Raki Roma Sátornál tekinthető meg. A dinamikus, színes szobor Kazincbarcikának készült, hogy a címerállatuk megelevenedve vigyen új életet a városba, de addig is energiával töltődik a Szigeten.

A felsorolt nevezettességek az új köztársaság látvány világának szerves részesei és tökéletesen kifejezik annak alkotmányát.




Ferenczy Noémi 
[aki az említett beszélgetésből leszűrte és 
pragmatikailag rendszerezte az információkat]

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések