Értékpárok // DESIGN más szemmel - Kézműves és iparos [HOLDUDVAR]


Szeptember 3-án folytatódik a Holdudvar dizájn témájú előadás- és beszélgetéssorozata, az Értékpárok – Dizájn más szemmel. Ezúttal a „Kézműves és iparos” fogalompár köré épülnek majd a prezentációk, ahol Fodor Lóránt DLA, Godena-Juhász Attila, Héder János és Merényi Dániel osztják majd meg tapasztalataikat a témában. A prezentációkat ezúttal is egy kötetlenebb beszélgetés követi majd.



Ikarus, Orion, Ganz, MOM – csak néhány az eltűnt magyar márkák közül, amelyek dizájntermékeit valaha mindenki ismerte az országban. Van-e ma Magyarországon megfelelő gyártói és kereskedelmi háttér az ipari formatervezéshez, vagy elsősorban kézműves dizájnnal lehet és érdemes foglalkozni? Hogyan boldogul egy tervező, aki magára vállalja a magányos manufakturális munkát itthon, és milyen fejlődési lehetőség vár arra, aki nemzetközi jelentőségű dizájnközpontokban alkot sokadmagával? Igaz, hogy valódi megmérettetés csak nemzetközi közegben adódik? Valóban hozzáadott érték a kézművesség? Netán megbízhatóbb a tömeggyártott dizájntermék? Mit jelent manapság az egyediség a dizájner, és mit a vásárló szempontjából?




Ilyen és hasonló kérdésekre keresi majd a választ a szeptember 3-ai Értékpárok két szervezője: Batta Barnabás kommunikációs szakember, trendkutató a Mitte Communications stratégiai igazgatója és Kovács Dániel művészettörténész. Az öt meghívott, a szakma élvonalát képviselő vendég ez alkalommal: Fodor Lóránt DLA, formatervező és a BME egyetemi docense, Godena-Juhász Attila divattervező, a USE unusedtól, Héder János belsőépítész a Manooitól, illetve Merényi Dániel grafikus, a Merényi Bicycles kerékpártervezője. 



A kedd esti előadás célja, hogy a meghívott szakemberek segítségével betekintés adjon az ipari formatervezés hazai kereteibe és annak működési hátterébe. 




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések