Conquering Animal Sound [UK] // TOLDI 09.26.


A SOUNDKITCHEN bemutatja; Azóta tudjuk, hogy Glasgowban egészen egyedülálló zenei színtér van, mióta a város olyan együtteseket ont magából, mint a Mogwai, a Belle & Sebastian, a Franz Ferdinand vagy a Travis. Ráadásul, ha azt vesszük, mennyi jó fiú-lány duó van az éterben, akkor már magunktól is kitalálhatjuk, hogy a Conquering Animal Sound párosával sok gond nem lehet. Anneke Kampman és James Scott története 2009-re nyúlik vissza, első lemezük Kammerspiel címmel 2011-ben jelent meg, amelyről a BBC a következőket írta:



„A Conquering Animal Sound grandiózus, giccses gesztusok nélkül, pusztán apró részletekből építkezve készített egy felettébb kellemes bemutatkozó albumot, ami egyszerre csilingel, zümmög és pattog, és mindez mégis együtt is jól hangzik. Elejétől a végéig kielégítő, és arra készteti az embert, hogy újból és újból meghallgassa, hogy aztán addig észre nem vett bájos részletekre és árnyalatokra bukkanjon.”


A duó lényegében popzenét játszik, de valami olyasfajta különleges tálalásban, amelyet Fever Ray és Björk is alkalmaz, és ezzel egy egészen egyedülálló, különleges világba kalauzolják a hallgatókat. A saját világukba, ami olyan, mintha egy kaleidoszkóp, amiben rengeteg apró, kifinomult részlet található a halk kattogásoktól kezdve a magnószalag hangján át egészen a szintetizátorok fülbemászó dallamáig. A részeket pedig a legfontosabb „hangszer”, azaz Anneke magával ragadó és elbűvölő hangja tapasztja össze és varázsolja egy harmonikus egésszé.

Második albumuk On Floating Bodies címmel idén márciusban jelent meg, így szeptember 26-án egy igazán aktuális koncertet láthat majd a Toldi közönsége.

[Jegyek: 1000 Ft (a helyszínen)]

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések