Eurovíziós Popcsoda Fesztivál - szegény ByeAlex

Nagy port kavart az idei magyar küldöttünk az Eurovíziós Dalfesztiválra, szegény ByeAlex kapott hideget-meleget. Pedig most bent van a döntőben, szóval azért annyira nem lehet rossz. Mondjuk szerintem a dalfesztivál is látott már jobb napokat, az igencsak odébb van, mikor olyan nagy sztárok, mint az ABBA vagy Celine Dion karrierjét indította el a verseny megnyerése.
Miről is szól ez a fesztivál? Elsősorban pop (populáris) zenei verseny. És hát ha most ez a mainstream, akkor ez a mainstream. Fülbemászó, dallamos, de nem várhatunk el egy ilyen versenytől hangverseny zongoristák, nagyhírű komponálók, újabb Pink Floyd vagy ki tudja még milyen mélységek kibontakozását. Sőt igazából bárki, aki a zenei szakmában van és magától került oda (a Black Sabbath-tól Beyonce-ig), azoknak bőven a szintje alatt van ez a verseny. ByeAlex-szal szemben mindenki által elfogadott és sztárolt Wolf Katiból is csináltak a döntőre a menedzserek egy amerika szagú erőltetett pop-kultúrális izét, aminél Hilary Duff bármikor jobbat húz ki a tarsolyából (pedig akusztikusan milyen szép a száma és természetesen a hangja is nagyon jó). A tavalyi magyar küldött Compact Disco legalább egy igényesen összerakott dolog, az utánzás-erőltetettség érzése nélkül, egy tök jó videóklippel. Szóval tulajdonképpen én védeném ByeAlexet, csinált valamit, eljutott egy versenybe, oda beszavazták, a verseny nézőinek ez tetszett, tehát megfelel a feltételeknek. Miért van mindenki felháborodva, akiknek mégcsak eszébe sem jutna szavazni? Ráadásul, ha kicsit helyesebb lenne a srác, akkor már nem is nagyon számítana mennyire jó-rossz, aki szép, az sztárolva lesz. Mindenesetre azért az mégiscsak poén lenne, ha ő nyerné meg (vagy vicc?). Viszont még mindig jobb szerintem ez, mint az erőltetett amerikai utánzás.
Persze mindenki szeret otthon a kanapéból ülve Megasztárt, X-faktort és Eurovíziós Dalfesztivált nézni, pihenteti az agyunkat, van min rágódni a popcorn mellé és el sem gondolkozunk rajta, hogy vajon az igazi tehetségek miért csak 0,5% van benne ezekben a versenyekben...

http://kisarae.blogspot.hu/

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések