Budapesti éjszaka, a hamvaiból újraéledt főnix

Az egy-két éve kitört pánikroham után Budapest szemmel láthatólag rákapcsolt szórakozóhely kitermelés szempontjából. A West Balkán tragédia után volt egy hatalmas bezárási-hullám, fenyegették veszélyek az egész Kazinczy utca létét romkocsma paradicsomostul, olykor kitört a nyugdíjas-lázadás és éjfélkor bezártak egy-két helyet és mindenkin rajta volt az általános érzés, hogy vége a szép világnak. Viszont idén nyárra kivirágozni látszik az egész, a Király utca környékén valóságos fellegvára lett a budapesti éjszakai és nappali cosmpolita életnek és sorra nyitnak az új helyek, pedig azt hittük volna a tavaly nyílt Doboz, Trafiq, kolor, Közért... után már nincs hely az éjszakában. Igény mégis van, hiszen kígyózik a sor hétvégén a Trafiq, Ötkert, Instant stb. előtt. Nézzük mire is számíthatunk, mik nyíltak mostanában! (Első körben csak a szórakozóhelyekről teszünk említést.)  

Hellobaby - Oktogon
Tegnap nyílt az Oktogonon a Trafiq méltó ellenfele a Hellobaby, amiről azt hallottuk, hogy aki nem elegánsban érkezett be sem engedték. Egyedülálló környezet (Haggenmacher palota) az Andrássyn, különleges és látványos dekor. Akik eddig szerették a Trafiqot, ezt talán még jobban fogják szeretni.

Központ Budapest - Madách tér
Kellemes, iszogatós, lazulós, dölöngélős hely. Cosmopolitáknak, akik közepesen lájtosan nyomnák. Már írtunk róla korábban is.

WNDRLND - Margitsziget
Ide egyszerűen korábbi írásunkat idézném: "A WNDRLND 2013 legizgalmasabb romkocsma hangulatú kreatív pop-up bárjának indul, ahol 20 héten át mindig újabb grafikus/designer/képzőművész alakítja át a helyet, nem csak vizuálisan, de beleszólhatnak a zenei programokon át a menü választékába. Tehát egy hétig megízlelhetjük, hallgathatjuk, nézhetjük, szagolhatjuk egy-egy művész művészetét."

Még tart a gyűjtés! Várjuk a Ti tippeiteket is az info@budapestiejszaka.hu email címen!



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések