Beton Street Art - bringás városnézés május 25.

Budapest. 
5 egyetem. 
50 kreatív diák. 
1 anyag. 
Mi születhet meg ezeknek a dolgoknak a keverékéből? 
A 3. DEPÓ Betonworkshop köztéri alkotásai.
Egy-egy megrongálódott pad, egy félig felújított kút, balesetveszélyes kátyúk, csúnya ház falak... Sajnos kijelenthetjük, hogy ezek hozzátartoznak Budapest mindennapos látképéhez. Bár úgy vélem, mindenkit zavar ez a dolog, de 50 egyetemista most tett is ezek ellen. Több mint 20 ötletet valósítottak meg, csupán beton segítségével, melyekkel szebbé teszik a magyar fővárost, illetve felhívják a figyelmet a látványosságokra a 3. DEPÓ Betonworkshop – Játékosan a túlélésért, avagy Betont a semmiből című program keretében.
A fiatalok hónapokon keresztül dolgoztak a műalkotásokon, melyek a  „kommunikáció, üzenet, vélemény” témakörökben születtek meg. Az első DEPÓ Betonworkshop 2011-ben valósult meg. Célja, hogy a leendő építészek, szobrászok és designerek megismerjék a betont és a lehető legkreatívabb módon meg is tanulják használni.
A teljesen önkéntes szervezés egyre több és több embert mozgat meg, akik alkotni szeretnének valami maradandót.

Ha szívesen megnéznéd ezeket az utcabútorokat és street art alkotásokat, akkor egy ingyenes, bringás BUPAP-városnézésen mutatják be Budapesten. Indulás május 25-én, szombaton 14 órakor a Design Terminál elől. 


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések