A Zazzi végre beköltözött Budapestre - süteményimádat

Mivel nem egyszer jártam Franciaországban, ezért tudom mi fán terem az igazi finom francia édesség és macaron. A solymári Zazzi cukrászda pedig hozza az eredeti színvonalat és még saját kreativitásuk hozzátételével egyedi csodákat is kóstolhatunk. A Zazzi kedvéért simán kiutaztunk Solymárra, de hála istennek most már nem kell hosszú kanyargós utakat megtenni hódolatunk tételéhez a mennyei cukrász költemények kedvéért, mert a Zazzi ma nyitott meg a bécsi úton.
 

A Zazzi cukrászdának nem csak a süteményei különlegesek, de a nevének története, a női cukrászai, a kiszolgálás és a megalapítás sem szokványos. Két hölgy alapította, egyikük ráadásul sok-sok év üzleti szférában eltöltött idő után unt rá a biznisz-hajszára és valósította meg szíve vágyát. Otthagyta az irodát és elment Franciaországba cukrászmesterektől tanulni. Hát hálás köszönet ezért a döntésért, mert sok mennyei pillanattal lenne kevesebb az életem, ha nem választják inkább ezt az utat. A pult mögött is sokszor találkozhatunk a főcukrász asszonyokkal, akik nem elég, hogy saját kézzel verik fel a tojásokat és egyenként szívvel-lélekkel készítik el nekünk a süteményeket, de kedvesen mosolyogva át is adják nekünk azokat.

Szóval ha minőségi alapanyagokból, kézzel készített, különleges édességeket szeretnél enni, akkor azonnal irány a Zazzi (Cím: III. kerület, Bécsi út 57-61| bejárat: Dereglye utca 12, a Puskás szobor mögött). A csoki a négyzeten című kreálmányt külön mindenki figyelmébe ajánlom, aki el akar olvadni ott helyben a székben és soha többé semmi más csokisat nem akar majd enni, csak ezt! De az igazi jó döntés az összeset végigkóstolni, a macaronjuk talán a legjobb Magyarországon és felveszi a versenyt a nagy francia macaron boltok áruival.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések