Deaf Paintings - kiállitas szabadon // 2016.07.13 Zseb Cafe'Vegyük azt, hogy látsz egy képet aztán köréírod / rajzolod, mi a legütősebb benyomásod aztán ugyanígy tesznek még sokan. [...] Most vegyük azt, hogy levesszük a festményt és valaki a ti benyomásaitok alapján próbálja visszafesteni. [...] Te láttad az eredeti képet, ő nem. A végén megnézhetitek egymásét.'

Deaf Paintings ötlete 5 évvel ezelőtt fogalmazódott meg a füstös debreceni éjszakákban.
Majd körül-belül 4 évre feledésbe merült.  Ám a 2016-os év megmutatta mily sok irányba is bontakozhat ki az idea. Alapítói ahelyett, hogy ‘’elképesztő’’ müvészi világukról győzködnék a népet, inkább a látogatók és vendégmüvészek szabadságára bízzák a kiállítás kimenetét.
A kezdeményezéshez híven a feltett kérdésekre is egy, a kiállítást megjárt látogató válaszol.

Mit gondolsz, mi lehet a kiállítás célja? 
Egyértelműen a pénzszerzés. Úgy tudom minden egyes kiállításon van/lesz becsületkassza. Az emberek egyfajta kizsákmányolása ez...

Mit ad a kiállításélményhez, hogy befolyásolhatod a történéseket ? 
Végre érezhettem magam valakinek, valaki olyannak, aki hatást tud gyakorolni másokra minden különösebb erőfeszítés nélkül. Ezen az estén végre alkottattam (van ilyen szó?) valami maradandót és művészit, SZÉPET.

Követhető volt e számodra az alkotók gondolatmenete az élőfestés alatt? Hogyan?
Végigpiáltam az egészet. nem hiszem, hogy tudtam követni bármelyikőjük munkáját. :D
(Ha valakit nem is érdekel az egész 1-2 sörre már érdemes lemenni)Milyen élethelyzetedhez tudnád hasonlítani a kiállítás struktúráját?
Tisztára olyan, mint amikor az oviban te vagy a "napos" aki önfeláldozóan 20perccel hamarabb abbahagyja a délutáni játékidőt, és megterít a csoporttársainak az uzsonnához. Gondosan odarakja az almát a zsíroskenyér mellé jobboldalra de hoppá! Rád jön a kaka, elintézed, de nem mosol kezet utána, viszont a terítésnek folytatódni kell. Kínos, de csak te tudsz róla.

Milyen érdeklődési körü barátaidat vinnéd el a kiállításra? 
Azt hiszem azokat, akik szeretik a Prosecturát.

Hogyan jellemeznéd az esemény infrastruktúráját?
Lelkes!

Használnád-e egy, az apósoddal lefolytatott beszélgetésben a ‘Naughty by picure’ szlogent? Ha igen, kérlek foglald példamondatba!

- Na és, mi lesz a hétvégére a program?
- Naughty by picture...
- ???
-  ( szemforgatás, izzadás, idegesen körbenézés, Esc - futás)Deaf Paintings x Naughty by picture x Zseb Cafe
2016. 07. 13.
EventMegjegyzések

Népszerű bejegyzések