Subscribe // Budapest Park // Ott voltunk!


Remek koncerten vettünk részt ismét, ezúttal a Budapest Parkban, amely fővárosunk egyik legigényesebb nyári szórakozóhelye. Személy szerint én kifejezetten a dobogó csúcsára helyezném ezt a már bejáratánál is fesztiválhangulatú szórakozóhelyet a tisztaság, a rendezettség, a jó árak és a szuper szervezés miatt. Szabadtéri létére az egyetlen szankció, hogy 10-ig lehet csak a színpadon zajongani a zenekaroknak, utána maradnak a táncparkettek, a hangulat azonban ilyenkor sem száll el; a bulizni vágyók egészen napfelkeltéig/kifáradásig tombolnak még a terepen.


A dübörgést pedig június 6-án a Dope D.O.D. holland rapcsapat kezdte meg, akik zenei stílusukban nem éppen illeszkednek a metálos dallamokat preferáló Subscribe-hoz. Így akadtak jó páran olyanok is, akik csupán emiatt a külföldi csapat miatt jelentek meg. Ez nem túl megszokott egy Subi koncertnél, amikor kifejezetten csak náluk telik meg heringkonzerv sűrűségűre a nézőtér, így ez kis különlegességnek számított. Nagyjából egy óra rapes bemelegítés után készen állt a színpad hazai embereinkre, azonban még egy átszerelést igényelt.

A Subscribe így a tervezettől 5-10 percet csúszva fél 9 után kevéssel meg is kezdte a koncertet, amelyet most nagy részben a nemrégiben megjelent és bemutatott This Moment Will Soon Be Gone című negyedik nagylemez dalai töltöttek meg. Természetesen a régi nagy slágerek közül is hallhattunk párat, mint például az anno koncertbefejezésként játszott X-ment, vagy a Weight of oneness-t, amit nem is nagyon gyakran játszanak el koncerten a fiúk. A hangulat és a közönség remek volt, ahogy az idő is; egy abszolút jó koncertet hallhattunk. Teljesen adta a fesztiválhangulatot, s az idei szezon indítójának is titulálhatja talán magának a zenekar legénysége ezt az estét, hiszen csak most indul be majd csak igazán a nyár. Szerencsére itt most esőcseppek, vihar és sártenger nélkül megúsztuk a dolgot, amely sok fesztiválbulira nem lesz igaz várhatóan! :D A csúszás miatt sajnos egy számot ki kellett hagyni a sorból, de a rajongók szívfájdalmának csökkentése érdekében a címét szándékosan eltitkolták előlünk.
Koncert közben a szuper hangulat tetejébe még egy igen kellemes meglepetés is érte a közönséget, amikor Bálint megemlítette a már kisebb ideje tervben lévő és szerveződő klipforgatást, s mindenkit szeretettel meghívott rá, amelynek beugrója egy levél a zenekar felé a részvétel szándékáról. Talán célzott volt, hogy akkor és ott mondták el nekünk, így részleteket (helyet és időpontot) nem árulok el, annyit azonban elmondok, hogy az Every Skin című nótára készül a videó. A ráérősebb és kevésbé fáradt bandatagok a koncert után is maradtak bulizni, amely szintén az este sikerét tükrözi.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések