Már csak 50 nap és BALATON SOUND!


Újabb jeles névsorral jelentkezik a MasterCard Balaton Sound, köztük a többszörös
világelső DJ, Armin van Buuren, a kirobbanó formában lévő DJ-páros, Dimitri Vegas & 
Like Mike vagy az ausztrál slágergyáros duo, a Nervo. Hernan Cattaneo és Nick Warren
egyszerre lépnek a Sound Nagyszínpadára, de a sor még nem teljes: jön Datsik, a Clean
Bandit, Dj settel érkezik Feed Me és a bérletesek örömére a “bemelegítő”, nulladik
napra érkezik a Hardrock Sofa. Továbbá a Bassjackers, a Sigma, Scarlett Etienne, a
Warieka és a HVOB formáció is ott van a most bejelentettek listáján.


Már csak ötvenet kell aludni és végérvényesen beindul a MasterCard Balaton Sound, a nyár egyik legjobban várt fesztiválja.

A fellépősor - a most bejelentett nevekkel - már szinte 100%- os és annyira vonzó, hogy a szervezők kalkulációja szerint – ha ilyen tempóban fogynak a jegyek – májusban elkel az utolsó bérlet is. Az új nevek mellett az is kiderült, hogy lesz egy kis átrendeződés is a Soundon. Új helyre költözik a Nagyszínpad illetve a többi fő programhelyszín is elmozdul.

A szervezők úgy számolnak, hogy a fesztivál területe 20-30%- kal bővül és ehhez új kempinterületek kialakításával emelik a sátorhelyek számát.
Időközben Timbaland sajnos lemondta a fellépését, mint írta, lemezén dolgozik, így az egész nyárát törölte a koncertnaptárból.

De álljon itt most vigaszul a friss nevek listája!
Elsőként Armin van Buuren a trance univerzum legismertebb DJ-je és producere, négy elementáris erejű, rendkívül sikeres album szerzője, a hamarosan hétszázadik adásához érkező, huszonöt milliós törzsközönséggel rendelkező A State of Trance műsorvezetője, akit 2007 és 2010 között négyszer választott a világ legjobbjának a DJ Mag.

Jön a két, mindenre elszánt, kirobbanó formában lévő elektronikus zenész, Dimitri Vegas & Like Mike, akiket eksztatikus, hangládgyilkos electro house indulóik és izzasztó bulikat generáló, dinamikus szettjeik tettek méltán híressé.

Itt lesz a Nervo, azaz két kihívóan megnyerő szépségű és tehetséges ausztrál DJane, producer, illetve slágergyáros, akik személyiségüknek megfelelően merész, energikus, tömegmozgatásra tervezett elektronikus zenéikkel hajtották uralmuk alá bolygónkat. Nem kell nagyon bemutatni őket, hisz intézménnyé váltak műfajukban.

A Sound Nagyszínpadán együtt: Hernan Cattaneo vs Nick Warren. Elvetemült, rafinált, súlyos, szaggató és merész anyagairól hírhedt kanadai elektronikus zenész, DJ-producer.

A világ legnagyobb fesztiváljainak résztvevői már átélték, milyen Datsikkal együtt zúzni; most a Sound sokat látott és tapasztalt népén a sor, hogy kiállja a próbát.

Szintén a Soundra készül a négy fiatal és tehetséges zenész alkotta Clean Bandit formáció. Megkapó folkos-neoromantikus zenéik stílusa a deep house világához közel álló, finom hangolású elektronika és a klasszikus vonós, illetve fúvós hangszerek keltette varázslat egyedülálló fúziója.
Dj settel érkezik Jon Gooch, a többek között Spor művésznéven alkotó brit drum'n'bass, dubstep és electro house DJ-producer legfiatalabb, leglátványosabb és legszórakoztatóbb aktuális side projektje, a Feed Me. 

A Hard Rock Sofa a Dnyepr partjáról indulva elvarázsolta a nemzetközi e-zenei kulisszát, mindenek előtt azzal, hogy munkáikban az orosz zene védjegyszerű motívumait szintetizálták a legfrissebb-legtrendibb megfejtésekkel. Ezt most mi is megtapasztalhatjuk, méghozzá a bérletesek örömére, a nulladik napon.

A Bassjackers pörgős, robbanékony anyagaival három év alatt telebombázta a legnagyobb internetes e-zenei ellátókat és jelentős sikereket ért el, így ma már a legmenőbb partyk közönségét mozgatja meg erőteljes szettjeivel.

Cameron Edwards és Joe Lenzie, leeds- i elektronikus zenész, producer és DJ páros jóvoltából élőben szólal meg a Soundon az idei év egyik legerősebb drum'n'bass slágere, a brit és külföldi chartokon hódító Nobody To Love. A duó Sigma néven az utóbbi öt évben szerzett magának nemzetközi hírnevet, illetve küzdötte fel magát a drum'n'bass élvonalába.

Scarlett Etienne nem üresfejű partycica, aki csak csodás külsejének köszönheti, hogy eljutott a világ legforróbb bulijaiba, hanem egy rendkívül sokrétű egyéniség, és ennek megfelelően sokszínű az előadói profilja – ezt most a Sound közönsége is tapasztalhatja

Élő produkcióval érkezik Jakob Seidenstickler, Henrik Raabe és Florian Schirmacher a kifinomult elektronika szerelmeseinek igényeit maradéktalanul kiszolgáló zenei projektje, a Warieka. A hangok végtelen variációjára építő improvizációs játékukban kaleidoszkópszerűen jelennek meg a legkülönfélébb stílusokra és műfajokra jellemző témák – majd meglátjuk.

És a bő lista végére jön még két bécsi csodabogár, a karakteres hangú énekesnő, Anna Müller és Paul Wellner kreatív producer fantáziájából megszületett HVOB, kevésbé ismertebb nevén; a Her Voice Over Boys zenei projekt. Lassú tempójú, művészi, intelligens és érzelmes, minden felesleges dísztől-pompától megtisztított, lounge-os beütésű zenéjük bensőséges hangulata mindenkit elvarázsol.

Vető Viktória

Mi már most fesztivállázban égünk, írjátok meg a Facebook oldalunkra, Ti kit vártok a legjobban?!Megjegyzések

Népszerű bejegyzések