JON HOPKINS // CORVINTETŐ // JANUÁR 31

Ott kell lenned Jon Hopkins-on.  Ha meg nem ismernéd, akkor itt az ideje.


A brit producer együtt dolgozott Brian Enoval, a Coldplay-jel, Herbie Hancock-kal, illetve a Massive Attack-kel is.

2001-ben debütált Opalescent c. chill-out/ambient albumával, amivel abszolút nagy sikert aratott. Stílusa akkoriban többnyire lágy volt, aprólékos munka, különleges, simogató dallamok jellemezték, gyönyörű és misztikus, illetve kísérteties hangzásokat kevert trip-hop ütemekkel.
Ezek a megnyilvánulások ma is felfedezhetőek zenei munkásságában, de idővel és a közben kiadott albumok során mindig egy kicsit fejlődött, változtatott, ahogyan az lenni szokott. Például az Insides c. albuma 2009 egyik legjobb elektronikai albuma volt.
Egyre merészebb és agresszívabb ütemeket vitt zenéjében, kaotikusabb részleteket kevert be lágyabb ambient dallamokkal, megfűszerezve egy kis melankóliával. Hol őrjöngős, hol csodálatosan letisztult oldalát mutatja. Zenei stílusát nehéz behatárolni, akár dubstep hatásokat is megfigyelhetünk a downtempo, ambient vonal mellett, illetve simán felcsendül a zongora a robbanásszerű, nehéz ütemek között.


Legújabb lemezével, az Immunityvel készül a Corvintetőre, ami igen nagy durranás lesz, ugyanis szintén nagyon egyedit és eklektikusat alkotott. Hozza a légies, melodikus formáját, és továbbra is meglep minket keményebb, erős és érzelmes basszusokkal. De kár tovább csépelni a szót, ezt inkább hallgasd meg élőben.

Időpont: 2014.01.31. péntek 22h
Helyszín: Corvintető, Blaha Lujza tér 1-2
Jegyár: első 100 – 2500 Huf, elővétel – 3000 Huf, esemény napján – 3500 Huf (A jegyek megvásárolhatóak a Központban  / 1075, Bp., Madách Imre út 5. / )








gabrielle

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések