Hoppá! megsült a kenyér // étterem ajánló

A Kertész utca 46. szám alatt búvik meg a Hoppá! Étterem. Szomszédban lakván nap, mint nap elmentem mellette, és a kockás terítő, meg az ottaniak barátságos integetése a környékbelieknek, már az elejétől meggyőzőleg hatott, és végül egyszer ki is próbáltuk a helyet úgy egy éve. Rettenetesen finom volt az étel, jóféle magyaros marhapörköltet ettem, amit igencsak szeretek. Itt talán véget is ért volna a történet, hogyha Gy., a hely tulaja, be nem invitál a minap, hogy elmesélje, a díszlet részben nekünk köszönhető. Történt ugyanis, hogy költözés során, helyszűke miatt rengeteg könyvet tettünk ki az utcára, hogy aki kapja marja, és ők kapták. Könyveink sorsa az étteremmel tehát összefonódott ebben a különös tudattalan eseményben, hiszen olasz vendégek között terjedt a hír, jöttek sorra csodálni az olasz fényképész könyvéből kivágott és falra ragasztott csodálatos fotókat a 40-es, 50-es évekből. Na meg persze enni is.


a kenyér!

Szóval gyümölcsöző lett ez a kapcsolat, és megtanítottak kenyeret sütni. Azt kell tudni a Hoppáról, hogy mindent maguk készítenek. Minden reggel szépen megsül a kenyér, amiben nincsen semmi hozzáadott anyag a liszten, olajon, són, vízen és élesztőn kívül. A paradicsomszószon át mindent ők maguk készítenek, nem hisznek a bolti kész dolgokban. Az ételek mind remekművek, az ízek külön-külön bontakoznak először ki, majd mint egy hangversenyben a szólamok, állnak össze a szánkban. Az újévi lencsefőzeléket kóstoltam legutóbb, a mustár, a lencse és a jóféle szalonna összjátéka fenséges. Az étlap kínálata időszakosan cserélődik.

a könyveink és a képek a falon

A hely nagyon barátságos és kicsi, emberközeli. Egy művész alkotásai borítják a falakat az emeleten, aki néha pingál, mikor úgy érezi, és volt olyan vendég is, aki beállt hozzá - mesélik, miközben sül a kenyér.

 Az ízek fenségesek, az atmoszféra egyedi. Az árak átlagosak. Készpénzzel lehet fizetni.

Ebédmenü 990-ért: főétel és leves. 3-ig! Nagyon finom és laktató! :)














Finom csodalekvárok: rebarbara, fahéjas almapüré, sárgadinnye és egyéb nyalánkságok.

A Művész képei pedig "ökotudatos művészet"-ként is emlegethetőek, mivel minden valami újrafelhasználásával készült. Krumplis-zsáktól az újságpapírig. Hát meg nem mondanánk róla!

Érdemes benézni annak, aki valami különlegesre vágyik.

Menü, árak és részletek a fészbuk oldalukon.






a világgá mentem blog irója

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések