Frenák Pál Társulat // Fiúk // Trafó dec 19-21.

Frenák Pál koreográfusnak egészen gyermekkorából gyökerezik sajátos képessége az üzenetek az emberi testen keresztül való kifejezésére. Szülei süketnémák voltak, igy neki az érzelmek és mélyebb mondandók kifejezésére a testbeszéd, jelnyelv, gesztusok, mindig is nagyobb szerepet kaptak, mint a szavak. Frenák Pál előadásai egyediek és az őrület és a zsenialitás határán mozognak.


Időpontok
2013.12.19. 20:00
2013.12.20. 20:00
2013.12.21. 20:00

férfitest, agresszió, irónia

"A Fiúk Frenák Pál a nemek szerepét és azok viszonyrendszerét vizsgáló trilógiájának első és legnépszerűbb darabja. 2006-ban elnyerte a Lábán Rudolf-díjat, 2008-ban a Duna Televízió filmet készített belőle, 2011-ben pedig Frenák lett az évad legjobb alkotója.

A Fiúk különös tükröt tart elénk. Túl azon, hogy megmutatja a férfi test szépségét, közelről tanulmányozhatjuk a férfiúi természet alaptípusait: így látjuk például a Macsót, a Nárciszt és a Herkulest. Frenák váltakozva jeleníti meg a gyűlöletet, az ostoba követelőzést és a figurák közt fennálló, törékeny erőegyensúlyt. Radikális vízióját átitatja az emberi kapcsolatok reménytelensége. A férfi szexualitást különböző nézőpontokból vizsgálja, eredetét, a tudattalanban rejlő forrásait kutatja. A Fiúk térben is érzékelhető alászállás a személyiség gyökereihez, az ösztönök világába. Kegyetlenül érzéki, költőien könyörtelen."


Koreográfus: FRENÁK Pál
Táncosok: Nelson REGUERA, HOLODA Péter, FEICHT Zoltán, Leonardo MAIETTO
Zene: Fabrice PLANQUETTE, GERGELY Attila
Látvány: FRENÁK Pál
Fény: MARTON János
Hang: HAJAS Attila
Színpad, Alpin-technika: ZOLTAI György
Akrobatika: André ROLLAND
Produkciós vezető: JUHÁSZ Dóra

Jegyár
3000 Ft / diák: 2400 Ft
http://www.trafo.hu/hu-HU/les_hommes_caches

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések