Martin Garrix // Hogyan csináljunk őrült bulit pár egyszerű lépésben?

Rég volt klub bulinak ekkora hype-ja, mint a kedden Play-ben megrendezett Martin Garrix bulinak. A 17 éves „DJ-Szupersztár” azóta 711 ezer like felett van Facebookon, és még csak most lendül bele igazán. 
eredeti
Mint tapasztalt bulizó, és a Play sokadszori látogatója, már fél 11-re megérkeztem a buli helyszínére, ahol tömött sorokra számítottam a hatalmas érdeklődés végett (3000+ ott leszek, 9-től volt kapunyitás és az elővételes jegyeket elvileg csak 10-ig tartották fenn). Ehelyett, maroknyi ember állt csak sorban mindkét bejáratnál, 30 másodperc alatt bejutottam. A buli Martinig zeneileg tényleg csak bemelegítésre szolgált, hogy a fél 2- kor kezdő fiatal srác szettje még nagyobbat üssön. Közben szép lassan irtózatosan nagy tömeg lett mindenhol, és kívül több órás sorok keletkeztek többek állítása szerint. 

Garrix mindent beleadott a buliba, iszonyú lelkesen tombolt nem csak az egész klub, hanem ő is! A legnagyobb progresszív/big-room house zenéket tette egymás után, volt, hogy két percen belül négy számot is egymásra kevert. Lejátszotta a kötelező számait is sorban, ami viszont meglepetésként ért, hogy hazánkban még nem befutott műfajú hardstyle számmal zárt. Ha lenne egy könyv arról, hogy „Hogyan csináljunk őrült bulit pár egyszerű lépésben?” Akkor Garrix biztos legalább ötször átolvasta az este előtt. Miért? Sit-down (embereket leültetni egy drop előtt)? Pipa! Pezsgőlocsolás a tömegre? Pipa! Lejátszani kétszer az Animals-t? Pipa! Végig ugrálni és veretni, ahogy csak tud? Pipa!

Lehet szőrszálhasogatónak lenni, és technikailag kritizálni a szettjét, mivel számos hibát vétett (leglátványosabb: megállt a zene pont az Animals dropja előtt, mert leesett a fülhallgatója és újra kellett indítania az egész számot), ha egy DJ szemével nézzük, objektívan a bulit. De tömeget ennyire megvadulni, a plafonon lógni és eszeveszetten tombolni, régen láttam.



Még ami probléma felmerült a hozzászólásokban, hogy „9593282359 fok volt”, a légkondicionálók teljes gőzzel működtek, de amikor teltházban MINDENKI ugrál és bulizik, persze, hogy iszonyú hőség lesz. A Play ezt ingyen-víz osztogatással igyekezett orvosolni.

Martin után kiürült Play, szinte mindenki fáradtan hazaindult, a zene pedig egy éles váltással techno-ba ment át. Energikusan, jókedvűen távoztam én is, várom a következő Play-es bulit, Martin Garrix leülhetsz, jeles! 


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések