VETÍTÉS A FÖLDALATT // KOLOR KINEMA - A BOLDOGSÁGTÓL ORDÍTANI // free [aug 25.]


Vasárnap ismét Kolor Kinema a kolorban, király utca, FREE. Ideálit program romantikához, művelődéshez, nézelődéshez, szocializálódáshoz, levezetéshez, másnap kezeléshez, a hétfőre készüléshez - vagy csak úgy simán jó. A boldogságtól ordítani
(Happiness)

Trish (Cynthia Stevenson) boldog házasságban él pszichiáter férjével (Dylan Baker) és három gyermekükkel. A férj titokban kisfiúkra gerjed, fia tizenegy éves osztálytársánál próbálkozik, tömeggyilkos ámokfutásról fantáziál, és tinimagazinokkal maszturbál. A férj egyik páciense (az e szereppel befutó Philip Seymour Hoffman) obszcén telefonhívásokkal zaklat embereket, és Trish nővérét (Lara Flynn Boyle) próbálja elcsábítani. Ezalatt Trish szüleinek (Ben Gazzara, Louise Lasser) negyven éve tartó boldog házassága felbomlik, az asszonynak elege lett a floridai tespedésből. 
A boldogságtól ordítani sokak tyúkszemére lépett, amikor olyan embereket tárt a nézők elé, akik szenvednek konvencionális életük korlátai között, és perverz szexuális késztetéseiknek engedve próbálják megtalálni a boldogságot. A botránynak köszönhetően a művész mozik slágerévé vált sikerfilm úgy mutatta be közel sem hibátlan hőseit, hogy nem mondott ítéletet róluk, s ez viszolygást váltott ki a nézők egy részéből.

színes, magyarul beszélő, amerikai vígjáték, 140 perc, 1998 

rendező: Todd Solondz
forgatókönyvíró: Todd Solondz
zeneszerző: Robbie Kondor
operatőr: Maryse Alberti
díszlettervező: John Bruce
jelmeztervező: Kathryn Nixon
producer: Ted Hope, Christine Vachon
executive producer: David Linde, James Schamus
látványtervező: Thérese DePrez

szereplő(k): 
Cynthia Stevenson (Trish Maplewood)
Dylan Baker (Bill Maplewood)
Lara Flynn Boyle (Helen Jordan)
Philip Seymour Hoffman (Allen)
Jane Adams (Joy Jordan)
Ben Gazzara (Lenny Jordan)
Jon Lovitz (Andy Kornbluth)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések