JURIJ MENNI BERLINI NEMZETEK FESZTIVÁLJA + A38 [SZEPT. 5]


Hazánk első és egyetlen szocrock zenekara, a Jurij szeptember 5-én, csütörtökön az A38 Tetőteraszán valósit meg egy GIG-et, és a koncerten új dalokat is bemutat készülő nagylemezéről. Továbbá jó utat is kívánhattok nekik, hiszen a Jurij egy héttel később a berlini Nemzetek Fesztiválján képviseli Magyarországot.  

EVENT


FOTO; Kokas Karolina

A nyári fesztiválszezon után visszatér Budapestre a Jurij zenekar. A néha komoly, máskor enyhén infantilis, kéz- és lábdobálós szocrock dalokat játszó banda szeptember 5-én, csütörtökön 20 órától az A38 Tetőteraszán vár(ja a táncolni vágyó) titeket. A másfél órás koncert műsorában helyet kapnak a közkedvelt rádiós slágerek, például a Táncolsz és élvezed, az L.A., és ha már állóhajón lépnek fel, akkor stílusosan a Matróz sem maradhat el.- A zenekar idén 12 éves lett, ezalatt öt albumot és két kislemezt jelentettünk meg, amelyeket ingyen lehet letölteni a honlapunkról. Az A38-on mindegyik korszakot felidézzük, de a koncert gerincét az utolsó, Kitartás, I love you! című albumunk dalai adják majd. Bár a nyáron számos jelentős fesztiválon felléptünk, közben a készülő, új nagylemezünkre is szakítottunk időt. A stílusa, mondanivalója követi az előző album irányvonalát, de a hangzása nyersebb lesz, vagyis jobban visszaadja az élő koncertek hangulatát. A hatodik nagylemezünk várhatóan jövő nyáron fog megjelenni, de a szeptember 5-i koncerten már ízelítőt adunk az új szerzeményekből, sőt egy vadonatúj dalt is eljátszunk, aminek Biciklik és bulldózerek a címe – mondta Sándor Dániel, a Jurij dobosa. 


Majd szeptember 13-én és 14-én két koncert Berlinben, a 28. Nemzetek Fesztiválján. A zenekar Magyarországot képviseli a háromnapos rendezvényen. A Jurij féléven belül másodszor mutatkozik be külföldön,  hiszen a zenekar idén márciusban Londonban is fellépett.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések