SZIGETEN NINCS CIGI // jön a cigimaffia

Nos nem elég az a csapás, hogy a szórakozóhelyeken nem tudunk cigit venni és kellemetlen órákat kell zarándokolni, ha a buli közepén elfogy (bár aki ezért leszokik, annak hurrá), de még csak a Sziget Fesztivál területére sem települ ki egyik trafikos sem, mivel olyan lehetetlen szabályokat találtak ki (úgyhogy lehet szépen zarándokolni a 3. kerületi trafikokhoz). Szóval akkor előre felszerelkezünk, nem? Hát nem [...]




Csupán két karton cigivel mehetsz be a fesztivál területére - de az kicsit nagy invesztálás-, amit előre bejelentetten mindig ellenőriznek a bejáratnál! Szóval, ha az összes havernak elfogy a cigije és elküldenek egy valakit cigiért... hát azt nem lehet. Szóval éljen a cigi-maffia és ukrán cigi-csempészet, Dunán beúsztatás, kerítésen átdobálás, fű alatt kereskedés. Nagyobb divat lesz azzal odamenni az emberekhez, hogy "van cigid", "vennél cigit", mint azzal, hogy "héé kell egy kis anyag?". Taps.


Éjjel nappali trafikunk egy lesz a közelben. És link a bejárathoz legközelebbi trafikhoz, ahol majd állni fog a sor.

LÁBJEGYZET;

A baj itt azzal van, hogy túl azon; kurva idegesítő az, amikor átkutatják a cuccaidat, mert mi közük van hozzá alapesetben, hogy mi van nálad, de ezt el kell engedni [...] viszont úgy korlátozni valamilyen termék bevitelét, hogy azt, odabent nem lehet legálisan megvásárolni, egy olyan anomáliát eredményez, ami önmagában kérdőjelezi meg, a bevihető dolgok tiltólistáját. Hiszen logikus, hogy alkoholt miért nem, s élelmiszert miért korlátozottan - vedd meg bent, tiszta sor. De cigarettát/dohányterméket nem tudsz... ez még önmagában mindegy is lenne, ez van, ilyen a rendszer, de pont a seftelők miatt, a szigorított ellenőrzés még jobban lelassítja majd a bejutást, még nagyobb szarnak érezheted majd magad, amikor átkutatnak, és még több belső ellenőrzés lesz, ami alapból átkonvertálja a szabadság és érezdmagadjólnyugiban fogalmát, egy olyan rendezvényen, amiért hazai viszonylatban elég komoly árat fizettél, és pont azért mert jól akarod magad érezni, és leszarni, hogy mi van kint a világban - a szerk. 

Megjegyzések

  1. A Sziget azt írja, hogy maximum 2 KARTON cigarettát lehet bevinni... nem 2 dobozzal. Mielőtt rémhírek terjednének.

    http://sziget.hu/fesztival/info/faq#mitnemvihetekbe

    VálaszTörlés
  2. Várd ki a végét :)

    VálaszTörlés
  3. aze legyen ma eleg az a 20 doboz...

    VálaszTörlés
  4. Nekem ez a nagy szigorúság ellentmond annak, hogy minél nagyobb bevételhez szeretne jutni az állam a dohánytermékekből. Akkor miért nem oldják meg, hogy hozzáférhetőbbek legyenek?

    Igazából azt nem értem, hogy miért nem lehet több helyen cigarettát vásárolni? Miért nincs több trafik, miért nem rugalmasabbak az árusítási lehetőségek? (Mint pl. 3. kerületi trafikos árulhatna cigarettát rendezvényeken is).
    Miért jó, hogy töredékére csökkent azon üzletek száma, mint amennyiben korábban lehetett vásárolni? Aki meg akarja vásárolni, az úgyis elmegy a trafikba a szupermarket/újságos/stb. helyett. És vesz egyszerre, amennyit tud. Önmagában ez nem motiváció a leszokásra.

    VálaszTörlés
  5. akinek 2 karton nem elég, igenis gyalogoljon, álljon sorba. Ettől függetlenül ez az egész trafik dolog nevetséges, de 2 karton korrekt. Mellesleg nem értem ezt a nyavalygást a lábjegyzetben, ezek a játékszabályok, és kész.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, pont az ilyen hozzállás miatt tart ott minden ahol... birka-effektus. hajrá, hajrá.

      Törlés
  6. küffődiek tudják, mi vár rájuk ezen a téren? :D vagy majd mind lejmol?

    VálaszTörlés
  7. Az elérhetőség azért nagyban befolyásolja a fogyasztási szokásokat, de persze ésszerű keretek között. Az árusítás teljes tiltása és a teljes hozzáférhetetlenség szerintem egy ilyen rendezvényen nem ésszerű és sokak életét pont ott nehezíti meg, ahol épp a szabadság/felszabadultság érzését próbálja megtalálni... Ennyi erővel tiltsák be még jobban az ecstasy-t is, na kiváncsi vagyok ;)

    VálaszTörlés
  8. na meg még majd mikor nemzeti italboltozás lesz... hajaj... de ne legyen

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések