Miért ne legyünk szabadúszók, avagy miért jó a partyszervezők élete?


Mielőtt a címben említett kérdésekre válaszolnék, hadd mutatkozzak be: X vagyok, grafikus, fotós, videós; főként a budapesti pezsgő éjszakai élet egyik szorgos kis hangyája voltam idáig. 

Szeretném megosztani veletek a mostanában velem történteket, noha nem ez az első eset, és valószínű közel sem az utolsó, személyes tapasztalatok azt mutatják hogy eléggé gyakori és nem egyedi az, ami velem is megtörtént.

Egy pesti partysorozat egyik szervezője keresett fel, hogy készítsek az egyik bulijukra flyert (szórólapot) illetve facebookra esemény és borítóképet. Elmondtam, hogy x összegért vállalnám, ő rábólintott, majd 2 nap alatt kész is lett, folyamatos egyeztetések közepette (persze a határidő szoros volt, tegnapelőttre is késő lett volna). Majd jött a szokásos mizéria, amikor a fizetésre került volna a sor. De hagyom hogy az alábbi facebookról kimentett szösszenetek beszéljenek helyettem, ajánlom figyelembe a dátumok nyomon követését is.





július 16-a van és még mindig semmi


































Azóta a buli lecsengett, az esemény még elérhető és a szervező csapat facebook oldalán is kint van a kép amit én szerkesztettem a mai napig.



És azt hiszem ezzel meg is válaszoltam a fenti kérdéseket. Nem lejáratni akarom a szervezőket, csak szeretnék mindenkit óva inteni aki esetleg hasonló dolgokkal foglalkozik, hogy figyeljen oda, és ha teheti ezt a bandát kerülje el messzire :) [annak ellenére is ezt mondom, hogy noha két rendezvényükön is voltam fotózni mind a kétszer ki is fizettek, illetve azt is leszögezném, hogy rengeteg normális, lelki ismeretes szervező csapat is van]




Plusz ajánlom mindenki figyelmébe ezt a kis videót, ami szemlélteti, hogy milyen érzés szabadúszóként evickélni a nyüzsgő partyfolyamban. (Angolban kevésbé jártasaknak: A nő felajánlja, hogy ad 5 dolcsit ha rajzolsz neki valamit, miután te lerajzoltad azt mondja nem fizet, mert ő nem épp ilyenre gondolt. Szerintem tanulságos)

Megjegyzések

  1. szerintem a grafikus baratunk is esetlen volt kisse, mert ha jol tudom, amig nem fizet a megrendelo, adig a mintakat csak vizjellel es/vagy „MINTA˝ felirattal ellatva szabad elkuldeni. :) amint kiperkalta leszedheted rola a vizjelet es elkuldheted neki rendesen ;)

    VálaszTörlés
  2. hát igen csak sokszor a "nagyonszűk határidő" és az "inkább majd ha összefutunk" indokok mellett ha már dolgoztál vele, inkább elküldöd minthogy azt mondja a megrendelő h azért nem fizet mert nem tartottad a határidőt... de én akkoris gerinctelennek tartom h mások jóhiszeműségével ennyire visszaéljenek... én már hozzászoktam, de másoknak hátha segít a cikk, hogy jobban odafigyeljenek

    VálaszTörlés
  3. Csak egy kis segítség ilyen esetre: A facebook-al le tudjátok vetetni a képet simán. Nálam is volt már ilyen és bejelentettem, hogy az én szellemi munkám és vegyék le. kb 1 nap alatt levették.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések